Video Cel puţin 12 morţi în urma inundaţiilor din Japonia / Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi| VIDEO

  • Ploile torenţiale au provocat inundaţii şi alunecări de teren în Japonia
  • Cel puţin 12 persoane au murit, iar altele sunt date dispărute
  • Zeci de mii de oameni au fost evacuaţi
1422 afișări

Cel puţin 12 persoane au murit, iar zeci de mii au fost evacuate în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Japonia, cauzate de ploile torenţiale din ultimele zile, informează agenţia Associated Press.

Peste 75.000 de persoane au fost evacuate din prefecturile Kumamoto şi Kagoshima. Imaginile difuzate de postul tv NHK arată inundaţii de amploare în orăşelul Hitoyoshi, situat în regiunea Kumamoto. O altă zonă afectată este orăşelul Ashkita. Alunecări de teren au fost raportate în zona montană Kuma.

Cel puţin 12 persoane au murit, iar alte zece sunt date dispărute. Numeroase case şi maşini au fost avariate. Aproximativ 8.000 de locuinţe au rămas fără electricitate.

Premierul Shinzo Abe a mobilizat circa 10.000 de membri ai serviciilor de intervenţie în zonele calamitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici