- Home
- Externe
- MANILA, (13.11.2017, 10:06)
- Mircea Olteanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Trump, în Filipine. Cel puţin 16 răniţi în cursul protestelor anti-Trump de la Manila/ Trump a discutat succint cu Duterte şi despre situaţia drepturilor omului
Sute de activişti de stânga, fermieri şi studenţi au participat luni la un miting în cursul căruia au dat foc la un portret al preşedintelui american Donald Trump în formă de zvastică şi au intrat în conflict cu forţele de ordine, informează site-ul agenţiei Dpa.
Urmărește
695 afișări
Cel puţin 16 răniţi în cursul protestelor anti-Trump de la Manila
Poliţia din Manila a folosit tunuri cu apă împotriva participanţilor la marşul anti-Trump de pe Bulevardul Taft, la şase kilometri depărtare de locul unde are loc summitul Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) de la Manila.
Cei aproximativ 1.000 de protestatari au reacţionat violent la acţiunile poliţiei, iar în urma ciocnirilor au fost răniţi atât demonstranţi, cât şi agenţi de poliţie.
Joel Coronel, şeful Poliţiei din Manila, a declarat că şase membri ai forţelor de ordine au fost răniţi, în timp ce organizatorii mitingului au anunţat că au fost răniţi 10 protestatari, inclusiv doi care au fost transportaţi de urgenţă la spital după ce au fost loviţi în zona capului de poliţişti.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Donald Trump a ales un fost spion de top al SUA, John Ratcliffe, ca noul șef al CIA. Este un critic dur al Chinei și al politicilor lui Biden în Orientul Mijlociu
-
SUA inaugurează o bază de apărare antirachetă în Polonia
-
Victoria lui Trump ar putea afecta negativ economia Ungariei: Forintul, sub presiune din cauza tarifelor şi inflaţiei
-
Liber prin Europa: Austria renunţă la dreptul de veto şi deschide calea Schengen pentru România şi Bulgaria
Protestatarii au dat foc la un portret de patru metri al preşedintelui american în momentul în care Trump era programat să aibă o întrevedere cu omologul său filipinez, Rodrigo Duterte.
Portretul, în formă de zvastică, simboliza "fascism, război şi jefuire", a declarat Renato Reyes Jr., secretarul general al formaţiunii de stânga Bayan, unul din organizatorii protestului.
Demonstranţii au strigat sloganuri antiamericane şi anticapitaliste, cerând retragerea forţelor militare americane din Filipine.
Totuşi, un sondaj recent al centrului de cercetare Pew arată că 69% din filipinezi au încredere că preşedintele Donald Trump va face ceea ce este corect în plan internaţional.
Preşedintele american Donald Trump a declarat, luni, că are o "relaţie grozavă" cu omologul său filipinez, Rodrigo Duterte, cu ocazia întâlnirii între cei doi lideri în cursul unui summit la Manila.
Casa Albă: Trump a discutat succint cu Duterte şi despre situaţia drepturilor omului în Filipine
Preşedintele american Donald Trump a discutat succint cu omologul său de la Manila, Rodrigo Duterte, despre situaţia drepturilor omului în Filipine în contextul controversatului război antidrog din această ţară, a anunţat Casa Albă, potrivit agenţiei de ştiri Reuters.
"Subiectul drepturilor omului a fost discutat succint în contextul luptei împotriva drogurilor ilegale în Filipine", a declarat Sarah Sanders, purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.
În cursul unei întrevederi la Manila, cei doi lideri au discutat şi despre combaterea terorismului, inclusiv a reţelei extremiste Stat Islamic, dar şi despre relaţiile comerciale între SUA şi Filipine.
Întâlnirea celor doi a fost cel mai aşteptat eveniment ale summitului Asociaţiei Naţiunilor din Asia de Sud-Est (ASEAN) de la Manila, organizaţiile pentru drepturile omului cerând lui Trump să abordeze subiectul presupuselor abuzuri comise de forţele de securitate filipineze în cursul războiului antidrog iniţiat de Duterte.
Peste 3.900 de filipinezi şi-au pierdut viaţa în urma războiului antidrog declanşat de Duterte, însă autorităţile afirmă că în cele mai multe cazuri a fost vorba de acţiuni de autoapărare ale forţelor de securitate după ce suspecţi înarmaţi s-au opus arestării.
În luna mai, preşedintele american Donald Trump a afirmat despre Duterte că a făcut o "treabă nemaipomenită privind problema drogurilor".
Citeşte şi: 11 zile de reduceri Black Friday la Mobexpert
Citeşte şi: Lacul din România, care deţine trei recorduri mondiale. Apa sa are proprietăţi unice în Europa
Citeşte şi: Cele mai ciudate şi amuzante căutări de pe eMag de anul acesta: De la ”Câine ciu ua ua” şi ”empetrei” la ”boxe să zurească vecinii”
Citeşte şi: Tot ce trebuie să ştii despre Black Friday 2017. Lista cu participanţi şi ce discounturi oferă
Citește pe alephnews.ro: SUA deschid o bază de rachete în Polonia. NATO activează baza Redzikowo
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump îl numește pe Pete Hegseth secretar al apărării, dar senatorii republicani sunt confuzi: „Cine? Nu-l cunosc”
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
CAUZA OFICIALĂ a morții lui Silviu Prigoană. Autopsia s-ar fi terminat, care este verdictul medicilor legiști
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe