- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele 1.429 de oraşe care ar putea fi distruse de creşterea nivelului apelor - FOTO
Un studiu recent sugerează că nivelul apelor ar putea creşte cu până la şapte metri în Statele Unite, înainte de anul 2100, în lipsa unei strategii eficiente de reducere a emisiilor, ceea ce ar putea duce la extincţia a 1.429 de oraşe de pe continentul american.
Cele 1.429 de oraşe care ar putea fi distruse de creşterea nivelului apelor - FOTO (Imagine: Hepta)
Deşi efectele nu sunt vizibile imediat, emisiile de gaze de seră din prezent generează creşteri extreme ale nivelului apelor la fiecare zece ani, notează Business Insider. Potrivit analizei, publicată în Proceedings of the National Academy of Sciences, amânarea până în 2100 a unei decizii în privinţa emisiilor ar avea efecte devastatoare asupra aşezărilor de coastă din întreaga lume, inclusiv în Statele Unite, unde 1.429 de oraşe ar fi cel puţin pe jumătate extinse.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Gabriel Cotabiță a murit la vârsta de 69 de ani
-
Peste 100.000 de români au votat în străinătate la alegerile prezidenţiale
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
”Situaţia actuală cu privire la emisiile de carbon va provoca cel mai probabil degenerarea sau pierderea celor mai multe oraşe de coastă din lume”, scrie autorul analizei, Benjamin Strauss, de la organizaţia de specialişti Climate Central. ”Singura modalitate de a evita viitorul este nu numai să reducem puternic şi imediat emisiile de gaze de seră la nivel global, dar şi să începem să eliminăm gazele de seră, cum ar fi dioxidul de carbon, din aer.”
Aspectele principale care rezultă din analiza lui Strauss, cu privire la populaţia Statelor Unite, sunt:
-
Dacă situaţia nu se schimbă până în 2020, va avea loc o creştere inevitabilă a nivelului mării cu până la 1,5 metrei. Acest lucru va împinge peste 50 la sută din populaţie afară din municipalităţi, urmând ca 4.187.262 de oameni să îşi piardă oraşele.
-
Dacă nivelul gazelor de seră continuă să crească până în 2050, acest lucru va atrage după sine ridicarea iminentă a nivelului mării până la aproximativ 3 metri. Astfel, jumătate din populaţie va părăsi 715 localităţi, iar 8.121.973 îşi vor pierde oraşele în care trăiesc.
-
În lipsa unei schimbări în ceea ce priveşte poluarea până în anul 2100, nivelul mării va ajunge la mai mult de 7 metri, ducând la evacuarea a mai mult de 50 la sută din populaţie din 1.429 oraşe, adică 18.074.940 de persoane.
În vederea analizei cercetătorii au folosit informaţii din recensământul din 2010 din SUA, presupunând că populaţia aşezărilor de pe coasta americană va rămâne aceeaşi. Oraşele din care ar putea dispărea cel puţin jumătate dintre locuitori în urma creşterii nivelului apelor sunt situate în state ca Alabama, California, Florida, Louisiana, New York şi Texas şi pot fi consultate pe businessinsider.com.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO