Cele 10 Porunci vor fi afişate în toate clasele din şcolile publice din Louisiana

  • Cele 10 Porunci vor fi afişate în toate clasele din şcolile publice din Louisiana.
  • Guvernatorul statului a semnat decretul miercuri.
  • Louisiana devine astfel primul stat american care impune această regulă.
539 afișări
Imaginea articolului Cele 10 Porunci vor fi afişate în toate clasele din şcolile publice din Louisiana

Sursa foto: FreePik

Guvernatorul republican Jeff Landry a aprobat legea care impune afişarea directivelor religioase cu „font mare, uşor de citit” în toate sălile de clasă, de la grădiniţă până la universităţile finanţate de stat, potrivit Sky News.

Mai multe grupuri de activişti din Louisiana au anunţat că vor contesta noua lege în instanţă. În 1980, Curtea Supremă a SUA a decis că o lege similară din Kentucky este neconstituţională deoarece încălcă unul dintre Amendamentele Constituţiei americane.

Louisiana devine primul stat din SUA care a impus măsura. Proiecte de lege similare au fost propuse şi în alte state, precum în Texas, Oklahoma şi Utah.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici