- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai afectate oraşe în urma războaielor - FOTO
De-a lungul timpului, diverse aşezări au fost distruse din cauza conflictelor şi a războaielor şi, de cele mai multe ori, efectele nu au constat doar în dărâmarea unor clădiri, ci au dus şi la strămutarea locuitorilor din zonele respective.
Cele mai afectate oraşe în urma războiaelor - FOTO
Printre oraşele care au fost distruse în ultima perioadă din cauza conflictelor între diverse grupări sau organizaţii se află şi unele vizate în mod special pentru moştenirea culturală sau pentru mormintele sfinte, informează theguardian.com.
Palmyra, Siria. Distrugerile cauzate de gruparea Stat Islamic asupra acestei localităţi sunt greu de înregistrat în cifre, întrucât organizaţia a vizat în mod deliberat moştenirea arhitecturală din Siria.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Principalele măsuri ale „ordonanței trenuleț” pregătite de noul Guvern. Cum arată varianta finală a măsurilor de austeritate
-
Ministerul Finanţelor a publicat oficial ordonanţa austerităţii
-
Lovitură pentru investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti: impozitul pe dividende se măreşte la 10%
-
Ordonanţa trenuleţ. Federaţia Naţională Sindicală din Asistenţa Socială este îngrijorată de proiect
Într-un val de distrugere intenţionat, organizaţia teroristă a pus la pământ Templul Bel, vechi de 2000 de ani, a dinamitat Templul lui Baal-Shamin şi a distrus numeroase statui şi morminte sfinte.
Alep, Siria. Cel mai mare oraş din Siria, Alep / Aleppo era considerat până de curând "Viena Orientului Mijlociu", însă conflictele din zonă l-au transformat acum intr-o ruină.
Cartiere întregi au fost bombardate, iar majoritatea pieţelor sau a spitatelor sunt acum închise din cauza clădirilor dezafectate. Cei care au rămas în Alep îşi duc viaţa printre dărămături şi mulţi nu au electricitate, apă potabilă sau combustibil.
Timbuktu, Mali. Distrugerile masive depăşesc graniţele Siriei, iar cel mai bun exemplu este oraşul Timbuktu, cunoscut şi sub numele de Tombouctou sau Timbuctu.
În 2012, în oraşul din nordul Mali a avut loc o bătălie ce a rezultat cu distrugerea de către gruparea jihadistă Ansar Dine a mai multor situri arheologice, precum şi cu incendierea mai multor morminte considerate sfinte de către musulmani.
Cea mai distructivă perioadă rămâne în continuare cel de-al Doilea Război Mondial, timp în care numeroase oraşe au avut de suferit şi unele au fost distruse complet.
Londra, Marea Britanie. Londra are reputaţia de cel mai afectat oraş britanic în urma războaielor, fenomen alimentat şi de propanganda "Londra poate duce / London can take it", pentru a crea impresia că oraşul este indestructibil. În ciuda faptului că mai mult de un milion de locuinţe au fost distruse, pierderile de război ale capitalei Marii Britanii pălesc în faţa altor oraşe răvăşite de război, cum este cazul Coventry, care a rămas fără centrul oraşului în doar o noapte sau cel al locuinţelor din Hull, distruse în proporţie de 95%.
Hiroshima, Japonia. Oraşul nipon a pierdut mai mult de 60.000 de locuinţe din cele 90.000 din cauza unei bombe atomice, cu mult mai mult decât a pierdut un alt oraş din Japonia, Nagasaki, chiar dacă bomba ce a ţintit localitatea din urmă a fost mai mare (echivalentul a 21.000 tone TNT, faţă de 15.000 tone TNT cât a fost la Hiroschima).
Capitala Japoniei, Tokyo, a fost şi ea sub asediu în timpul războaielor mondiale, cu un total de 286.358 de clădiri distruse de bombardamente.
Berlin, Germania. Capitala Germaniei a fost ţinta a numeroase atacuri inamice, iar în decursul a cinci ani oraşul a fost bombardat cu 67.000 tone TNT, rezultând cu distrugerea a 80% din centrul aşezării.
Pagubele ar fi fost mult mai însemnate dacă Berlinul nu era construit din piatră solidă. De exemplu, oraşul Dresden (Germania) avea locuinţe înalte construite din lemn şi a fost incinerat într-o singură noapte (13 februarie 1944), 90% dintre clădiri fiind astfel distruse.
Jülich, Germania. Este cunoscut ca fiind oraşul cu cele mai mari distrugeri din cauza războaielor raportate la procentul de clădiri distruse. Construit în zona landului Renania de Nord-Westfalia, Jülich reprezenta în vremea celui de-al Doilea Război Mondial principalul obstacol al Aliaţilor în vederea ocupării Renaniei (Ţara Rinului).
Oraşul a fost bombardat pe 16 noiembrie 1944 şi a fost distrus în proporţie de 97%, restul de 3% fiind doborât trei luni mai târziu, pe 23 februarie 1945.
Varşovia, Polonia. În august 1944, Hitler ordona personal ca oraşul Varşovia să fie pus la pământ. Specialiştii "Verbrennungs und Vernichtungskommando" (Detaşamentul de Distrugeri şi Arderi) au primit astfel misiunea de a detona şi incinera localitatea respectivă, obiectiv atins în proporţie de 85%, în timp ce vechiul centru şi Palatul Regal au fost distruse până la fundaţie.
În mod uimitor, polonezii au reuşit după război să reabiliteze centrul Varşoviei şi l-au făcut să arate exact ca înainte de război.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
GANDUL.RO