- Home
- Externe
- BELGRAD, (18.05.2014, 16:55)
- Iuliana Enache
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cele mai GRAVE inundaţii de peste un secol din Bosnia, Serbia şi Croaţia. Bilanţul a ajuns la cel puţin 44 de morţi
Cel puţin 44 de persoane au murit în ultimele patru zile în cele mai grave intemperii cu care se confruntă Bosnia, Serbia şi Croaţia de peste un secol, au anunţat surse oficiale citate de AFP.
Urmărește
2806 afișări
Cele mai GRAVE inundaţii de peste un secol din Bosnia, Serbia şi Croaţia. Bilanţul a ajuns la cel puţin 44 de morţi (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
"La Obrenovaţ (în apropiere de Belgrad) am descoperit 12 cadavre", a declarat premierul sârb Aleksandar Vucici, precizând că bilanţul în ţara sa a ajuns astfel le 16 morţi.
În Bosnia, autorităţile au anunţat cel puţin 27 de morţi, iar cele croate au anunţat un mort duminică.
"Din nefericire, estimăm că numărul morţilor va fi şi mai mare", a declarat Vucici.
"Ce ni s-a întâmplat are loc o dată la o mie de ani, nu o dată la o sută de ani. Am reuşit să evităm o catastrofă şi mai gravă graţie unei bune organizări", a asigurat el.
TITLURILE ZILEI
-
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 21:12
• Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
astăzi, 22:17
• Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
astăzi, 16:35
• Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
-
astăzi, 19:18
• Cum s-a produs accidentul din Maramureş în care trei poliţişti au fost răniţi
-
astăzi, 20:08
• Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate ştii de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
astăzi, 16:27
• UE s-ar putea extinde: O ţară din Europa vrea să organizeze un referendum pentru a adera la UE
-
astăzi, 20:33
-
astăzi, 16:09
• Dronele ucrainene ar fi distrus un depozit de muniţie rusesc în regiunea Rostov
-
astăzi, 15:34
• Avertismentul unor lideri europeni: NATO nu poate apăra Europa fără SUA în faţa Rusiei
-
astăzi, 14:17
• Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit prăbuşirii avionului în Kazahstan
-
astăzi, 14:23
• Un avion de pasageri s-a prăbuşit în Kazahstan / Cel puţin 32 de persoane au supravieţuit
-
astăzi, 12:31
-
astăzi, 13:26
• Guvernator: Resturile unei drone ucrainene au provocat un incendiu mortal într-un centru comercial
-
astăzi, 09:44
• MApN neagă informaţiile privind pătrunderea unei rachete ruseşti în spaţiul aerian al României
-
astăzi, 22:39
• LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1036. Rusia lansează un atac masiv cu rachete şi drone asupra Ucrainei în dimineaţa de Crăciun / Kievul simplifică achiziţiile de drone şi echipamente de război electronic / Ruşii încearcă să pătrundă în Pokrovsk pentru a-l încercui
În apropiere de Obrenovaţ, râul ameninţă termocentrala Nikola Tesla care produce 50 la sută din consumul naţional de electricitate. Vucici a subliniat că este vorba despre "lucrarea cea mai importantă din ţară" care trebuie apărată cu orice preţ.
Potrivit unui jurnalist al AFP prezent la faţa locului, instalaţiile sunt aproape în întregime izolate de ape. Zeci de persoane încercau să ridice ziduri de apărare pentru evitarea unei catastrofe.
Puţin mai la nord, în amonte de râul Sava, mii de voluntari din Sremska Mitroviţa şi alte oraşe sârbe au consolidat în timpul nopţii digurile cu nu mai puţin de un milion de saci de nisip, a povestit pentru AFP un voluntar Veljko Jankovici, în vârstă de 34 de ani.
Râul este pentru moment menţinut în matcă de aceste fortificaţii de ultim minut. Apele sale mătură totul în cale.
"Am venit din Novi Sad (nord) să ajut. Nu puteam să stau să mă uit la televizor fără să fac nimic", a declarat Radmila Bursac, în vârstă de 26 de ani.
În Bosnia, în regiunile Samac şi Bijeljina, aproximativ 10.000 de persoane au fost evacuate din această zonă. Operaţiunile de evacuare cu bărci pneumatice şi elicoptere continuă.
Zeci de localităţi au fost devastate de alunecări de teren, în principal în jurul Zeniţa.
Mai ales din cauza alunecărilor de teren, autorităţile au avertizat asupra posibilelor deplasări ale câmpurilor cu mine antipersonal datând din războiul intercomunitar (1992-1995), al căror număr este estimat la 120.000.
Mai multe ţări europene din regiunea Balcanilor şi Rusia au trimis în cele două ţări zeci de echipe de salvare, precum şi medicamente şi provizii.
La Belgrad, mii de voluntari nu au încetat să consolideze digurile cu saci de nisip. Primarul capitalei, Sinisa Mali, a asigurat că oraşul "este pregătit pentru valul" care se apropie.
Peste 100.000 de locuinţe încă nu au curent electric în cele două ţări.
În Croaţia, câteva mii de persoane au fost evacuate în estul ţării, în special în localitatea Gunja, invadată de ape, a anunţat televiziunea naţională.
Inundaţiile au provocat moartea unei persoane şi în sud-estul Poloniei. În Ucraina, alimentarea cu energie electrică a circa 100 de sate a fost întreruptă în nordul şi vestul ţării din cauza ploilor abundente şi a rafalelor de vânt.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Nava rusă scufundată a fost victima unui „act de terorism”, susține compania proprietară. Care este adevărul din spatele misiunii secrete în Siria?
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Chef Florin Dumitrescu a dezvăluit secretul! Ce face în fiecare an, de Crăciun + ce spun fiicele sale despre jurizarea de la MasterChef
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe