Charles Michel se deplasează sâmbătă la Beirut, pentru a demonstra solidaritatea UE cu Libanul

  • Preşedintele Consiliului European se deplasează sâmbătă în Liban
  • Charles Michel: „Merg la Beirut mâine pentru a transmite solidaritatea Europei cu poporul Libanului"
  • Cel puţin 149 de persoane au murit, iar alte aproximativ 5.000 au fost rănite în urma exploziei produse în zona portuară din Beirut
208 afișări
Imaginea articolului Charles Michel se deplasează sâmbătă la Beirut, pentru a demonstra solidaritatea UE cu Libanul

Charles Michel se deplasează sâmbătă la Beirut, pentru a demonstra solidaritatea UE cu Libanul

Charles Michel, preşedintele Consiliului European, va efectua sâmbătă o vizită la Beirut, cu scopul de a arăta susţinerea Uniunii Europene pentru Liban după explozia devastatoare produsă marţi.
 
„Merg la Beirut mâine pentru a transmite solidaritatea Europei cu poporul Libanului. Şocaţi şi îndureraţi, suntem alături de toate persoanele afectate şi vom oferi asistenţă", a declarat Charles Michel vineri, prin Twitter.
 
Charles Michel se va întâlni cu preşedintele Libanului, Michel Aoun, şi cu alţi oficiali libanezi de rang înalt.
 
Charles Michel şi Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, au îndemnat ţările membre UE să intensifice susţinerea pentru Liban, naţiune care se confruntă de mult timp cu o gravă criză economică şi socială.
 
„Odată cu gravele necesităţi umanitare şi de reconstrucţie apărute acum, solidaritatea noastră şi cea a întregii comunităţi internaţionale vor fi necesare mai mult ca niciodată. Avem interesul comun de a acţiona acum pentru a limita efectele acestei tragedii", au declarat Charles Michel şi Ursula von der Leyen într-un comunicat comun, potrivit site-ului Politico.eu.
 
Libanul „nu este singur", a declarat joi, la Beirut, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, anunţând măsuri de asistenţă din partea Parisului şi a Uniunii Europene, dar cerând Guvernului libanez reforme structurale. "Libanul nu este singur. Astăzi, prioritatea este asistenţa, susţinerea necondiţionată a populaţiei. Dar exigenţa pe care Franţa o are de câteva luni, de ani, se referă la reformele indispensabile în anumite sectoare. Dacă aceste reforme nu vor fi efectuate, Libanul va continua să se scufunde. Noi vom ajuta să organizăm în următoarele zile măsuri suplimentare de asistenţă, la nivel francez, la nivel european. Eu doresc să organizez cooperarea europeană şi, mai larg, cooperarea internaţională", a declarat Emmanuel Macron.
 
Potrivit celui mai recen bilanţ, cel puţin 149 de persoane au murit, iar alte aproximativ 5.000 au fost rănite în urma exploziei produse în zona portuară din Beirut.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici