China efectuează exerciţii militare ample cu avioane şi nave în jurul Taiwanului, lansând un „avertisment sever”

  • China a desfăşurat luni avioane şi nave în jurul Taiwanului în cadrul unor exerciţii militare, lansând un „avertisment sever” forţelor insulei.
  • Acesta este cel de-al patrulea exerciţiu mare în ultimii doi ani, Beijingul refuzând să excludă forţa în eforturile sale de a controla Taiwanul.
  • Statele Unite au declarat că acţiunile Chinei sunt „nejustificate” şi riscă o „escaladare”.
Urmărește
546 afișări
Imaginea articolului China efectuează exerciţii militare ample cu avioane şi nave în jurul Taiwanului, lansând un „avertisment sever”

China a desfăşurat luni avioane şi nave pentru a înconjura Taiwanul, în cadrul unor exerciţii despre care Beijingul a declarat că au drept scop să transmită un „avertisment sever” forţelor „separatiste” de pe insulă.

Beijingul nu a exclus utilizarea forţei pentru a aduce Taiwanul sub controlul său, iar exerciţiile de luni reprezintă a patra rundă de exerciţii militare la scară largă în ultimii doi ani.

Statele Unite au declarat că acţiunile Chinei sunt „nejustificate” şi riscă o „escaladare”, făcând apel la Beijing să acţioneze cu reţinere.

Preşedintele taiwanez Lai Ching-te, care a preluat funcţia în luna mai, a vorbit mai deschis decât predecesoarea sa Tsai Ing-wen despre apărarea suveranităţii Taiwanului, ceea ce a înfuriat Beijingul, care îl consideră „separatist”.

Taiwanul a condamnat ultimele exerciţii ca fiind „iraţionale şi provocatoare” şi a declarat că a trimis „forţe adecvate” ca răspuns.

Beijingul a declarat că exerciţiile sale servesc drept un „avertisment sever la adresa actelor separatiste ale forţelor «Independenţei Taiwanului»”.

Exerciţiile, denumite Joint Sword-2024B, au loc în „zonele din nordul, sudul şi estul insulei Taiwan”, a declarat căpitanul Li Xi, purtătorul de cuvânt al Comandamentului de teatru din est al armatei chineze.

Exerciţiile „se concentrează pe subiecte legate de patrularea pregătită pentru luptă maritimă-aeriană, blocarea porturilor şi zonelor cheie”, a spus Li.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici