China respinge acuzaţiile „calomnioase” privind situaţia drepturilor omului în provincia Xinjiang

  • Administraţia Chinei respinge acuzaţiile "calomnioase" privind situaţia drepturilor omului în provincia Xinjiang
  • Wang Yi: "Datele de bază arată că nu a existat niciodată un aşa-numit genocid, muncă forţată sau acţiuni de reprimare religioasă în Xinjiang"
  • SUA, Uniunea Europeană şi Marea Britanie denunţă abuzuri asupra drepturilor omului în Xinjiang
528 afișări
Imaginea articolului China respinge acuzaţiile „calomnioase” privind situaţia drepturilor omului în provincia Xinjiang

FOTO: Profimedia

Administraţia Chinei a respins, luni, "atacurile calomnioase" referitoare la situaţia uigurilor şi altor grupuri etnice din regiunea Xinjiang, insistând că sunt respectate drepturile în domeniul muncii şi libertatea religioasă.

Activişti pentru drepturile omului şi experţi ONU acuză că aproximativ un milion de musulmani sunt deţinuţi în centre speciale din provincia Xinjiang. Beijingul susţine că nu există abuzuri, argumentând că sunt centre vocaţionale, pentru combaterea extremismului.

"În Xinjiang este stabilitate socială şi o dezvoltare solidă, după patru ani în care nu au mai fost cazuri teroriste", a declarat Wang Yi, ministrul chinez de Externe, în cursul unei reuniuni a Consiliului Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului. Wang Yi a subliniat că în provincia Xinjiang sunt 24.000 de moschei, subliniind că sunt respectate şi drepturile în domeniul muncii.

"Datele de bază arată că nu a existat niciodată un aşa-numit genocid, muncă forţată sau acţiuni de reprimare religioasă în Xinjiang. Aceste acuzaţii inflamatoare sunt inventate din ignoranţă şi prejudecăţi, este o atitudine maliţioasă şi motivată politică. Sunt atacuri calomnioase", a argumentat ministrul chinez de Externe.

Administraţia Joseph Biden a anunţat în ianuarie că menţine evaluarea Departamentului de Stat privind acte de genocid comise în Xinjiang.

Ministrul britanic de Externe, Dominic Raab, a denunţat, în cursul reuniunii ONU, acte de tortură, muncă forţată şi sterilizări produse împotriva etnicilor uiguri, la "scară industrială", în Xinjiang.

La rândul său, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat: "Angajamentul nostru în favoarea respectării Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului nu permite detenţia arbitrară a membrilor grupurilor minoritare aşa cum se întâmplă cu uigurii din Xinjiang sau cu libertăţile civice din Hong Kong".

Wang Yi a subliniat că autorităţile chineze îl aşteaptă pe Înaltul comisar ONU pentru Drepturile Omului să viziteze provincia Xinjiang.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici