China şi Belarus lansează exerciţii militare comune lângă graniţa poloneză

  • China şi Belarus fac exerciţii militare comune la mică distanţă de graniţa poloneză.
  • Organizatorii exerciţiului nu au oferit detalii despre numărul de militari implicaţi şi despre tehnica folosită.
  • Exerciţiul a început cu puţin timp înainte de Summitul NATO de la Washington.
Urmărește
822 afișări
Imaginea articolului China şi Belarus lansează exerciţii militare comune lângă graniţa poloneză

China şi Belarus lansează exerciţii militare comune lângă graniţa poloneză

Manevrele, cu numele de cod Falcon Assault, vor dura până pe 19 iulie şi au loc pe un teren de antrenament din apropierea oraşului Brest, a declarat ministerul apărării din Belarus, potrivit Sky News.

Exerciţiile încep chiar înainte de Summitul NATO de la Washington, unde toate ţările membre, inclusiv Polonia, se vor întâlni pentru a discuta despre sprijinul militar şi financiar pentru Ucraina.

„Evenimentele care au loc în lume sunt alarmante, situaţia este tensionată, prin urmare vom exersa noi metode de îndeplinire a sarcinilor tactice”, a declarat Vadim Denisenko, şeful comandamentului operaţiunilor speciale din Belarus.

Ca parte a „exerciţiilor antiteroriste”, personalul militar din China şi Belarus va simula aterizarea nocturnă, depăşirea barierelor de apă şi desfăşurarea operaţiunilor într-o zonă populată, a declarat ministerul apărării din Belarus.

Ministerul chinez al Apărării a spus că Belarus a organizat joi „o mare ceremonie de bun venit” pentru trupele chineze.

„Instruirea comună urmăreşte să îmbunătăţească capacităţile de coordonare ale trupelor participante şi să aprofundeze cooperarea practică între cele două armate”, a mai transmis ministerul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici