- Home
- Externe
- WASHINGTON, (02.10.2015, 11:20)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CIA retrage personal din China, în urma furtului datelor a milioane de angajaţi federali americani
CIA a retras personal de la Ambasada Statelor Unite din Beijing, de teamă că date furate din computerele Guvernului i-ar putea expune agenţii, scrie The Washington Post (WP), citat de BBC News online.
Urmărește
372 afișări
CIA retrage personal din China, în urma furtului datelor a milioane de angajaţi federali americani (Imagine: AFP/Mediafax Foto)
Date aparţinând unui număr de 21 de milioane de angajaţi federali au fost furate, în aprilie, într-un atac masiv asupra Biroului american pentru Managementul Personalului (OMP).
Companii cu activitate în domeniul secuităţii cibernetice au acuzat hackeri ai statului chinez de comiterea acestui atac.
Retragerea personalului din China a fost o "măsură de precauţie", au declarat oficiali din cadrul Agenţiei Centrale americane de Informaţii pentru WP.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
CIA a refuzat însă să comenteze în mod direct pe această temă.
Informaţii despre personalul CIA nu s-au aflat în volumul masiv de fişiere furate din computerele OPM, însă alte documente cu privire la verificări efectuate de către Departamentul de Stat în rândul angajaţilor săi au fost copiate în timpul atacului.
CIA se teme că o comparare a listelor celor care au fost verificaţi cu registrul personalului ambasadei ar putea să-i ajute pe chinezi să-i expună lucrătorii din domeniul informaţiilor.
Cei care lucrează la ambasadă şi care nu au fost verificaţi de către Departamentul de Stat erau agenţi CIA, scrie ziarul citând "oficiali anonimi".
Pericolul ca în urma unor căutări în aceste date să fie expuşi agenţi din domeniul informaţiilor a fost evocat şi de către James Clapper, directorului serviciilor americane de informaţii (DNI), în cadrul unei audieri în Comisia pentru Forţele Armate din cadrul Senatului.
Clapper a declaat că intruziunea are "potenţiale implicaţii grave" pentru comunitatea de informaţii, prin identificarea agenţilor acesteia din alte ţări.
"Acesta este un cadou care va continua să dea (roade) ani de zile", a declarat el în faţa membrilor comisiei senatoriale, care analiza ameninţările în domeniul cibernetic la adresa Statelor Unite şi care sunt paşii necesari în vederea combaterii lor.
El a adăugat că şi Statele Unite sunt angajate în tipul de atacuri cibernetice de care este acuzată China.
"Şi noi practicăm spionajul cibernetic", a spus el. "Nu suntem deloc nepricepuţi la asta", a adăugat Clapper.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 13:21
Uciderea rabinului din Emiratele Arabe Unite. Trei suspecţi din Uzbekistan au fost arestaţi
-
astăzi, 13:07
LIVE TEXT Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%