Cinci copii, răniţi într-o explozie în sud-estul Turciei

Cinci copii au fost răniţi luni, când o bombă a explodat pe o stradă din oraşul turc Diyarbakir, unde au avut loc confruntări violente în ultimele săptămâni, au declarat oficiali medicali, citaţi de Reuters în pagina electronică.

183 afișări
Imaginea articolului Cinci copii, răniţi într-o explozie în sud-estul Turciei

EXPLOZIE în sud-estul Turciei: Cinci copii, răniţi în urma deflagraţiei

O altă explozie, produsă în oraşul Tatvan, a rănit cinci soldaţi care se aflau într-un autovehicul, au declarat surse din domeniul securităţii.

Copiii au fost răniţi în cartierul istoric Sur din Diyarbakir, scena unor confruntări recente între forţele de securitate şi militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

Diyarbakir este cel mai mare oraş din sud-estul Turciei, regiune unde trăiesc majoritatea celor 15 milioane de kurzi din ţară.

Autorităţile au impus restricţii de circulaţie în Sur, un cartier cu străduţe înguste pe unde nu pot circula vehiculele. În cartier se află biserici istorice, moschei şi o fortăreaţă din epoca romană.

Cele mai intense lupte după cele din anii '90 au izbucnit regiunea sud-estică a Turciei în iulie, când Ankara a lansat raiduri aeriene împotriva PKK în Turcia şi Irak. Peste 100 de membri ai personalului de securitate şi sute de militanţi au fost ucişi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici