- Home
- Externe
- (26.05.2020, 15:31)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cinci scenarii posibile privind evoluţia COVID-19, elaborate de Centrul pentru Controlul Epidemiilor din SUA
- Centrul pentru Controlul Epidemiilor din SUA: Cinci scenarii de planificare în cazul pandemiei Covid-19
- Scenariile au rolul de a-i ajuta pe oficialii din domeniul sănătăţii publice care utilizează modele matematice privind evoluţia pandemiei
- Fiecare scenariu se bazează pe un set de valori numerice referitoare la caracteristicile biologice şi epidemiologice ale COVID-19
Urmărește
2249 afișări
Cinci scenarii posibile privind evoluţia COVID-19, elaborate de Centrul pentru Controlul Epidemiilor din SUA
Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor din SUA şi Biroul secretarului asistent pentru Pregătire şi Reacţie au elaborat cinci scenarii posibile privind evoluţia pandemiei Covid-19, pentru a facilita sarcina de planificare a autorităţilor de sănătate publică.
Scenariile au rolul de a-i ajuta pe oficialii din domeniul sănătăţii publice care utilizează modele matematice privind evoluţia pandemiei, în scopul de a contribui la evaluarea potenţialelor efecte ale diverselor strategii de reducere a contagierii.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Scenariile le pot fi utile şi managerilor de spitale pentru evaluarea necesităţilor în materie de resurse.
Fiecare scenariu se bazează pe un set de valori numerice referitoare la caracteristicile biologice şi epidemiologice ale Covid-19. Aceste cifre, numite "valori ale parametrilor", pot fi utilizate pentru a estima posibilele efecte ale Covid-19 în state şi localităţi americane, anunţă Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor (CDC) din SUA, subliniind că estimările au rolul de a susţine planificarea şi pregătirea, nefiind predicţii referitoare la efectele pandemiei Covid-19.
Scenariile iau în calcul procentul infecţiilor în rândul persoanelor asimptomatice, rata de contagiere a persoanelor asimptomatice în raport cu cele simptomatice, procentul de contagiere înainte de apariţia simptomelor, durata medie de la apariţia simptomelor până la spitalizare, media zilelor de spitalizare, procentul pacienţilor aflaţi la terapie intensivă, perioada medie de conectare la aparate de respiraţie, durata medie între apariţia simptomelor şi deces.
Scenariul 1
- valori scăzute ale transmisibilităţii virusului şi severităţii bolii;
- procent redus de contagiere înainte de apariţia simptomelor;
- procent redus al infecţiilor fără simptome şi o contribuţie redusă a acestor cazuri la contagiere;
Scenariul 2
- valori scăzute ale transmisibilităţii virusului şi severităţii bolii;
- procent mai ridicat de contagiere înainte de apariţia simptomelor;
- procent mai mare al infecţiilor fără simptome şi o contribuţie mai mare a acestor cazuri la contagiere;
Scenariul 3
- valori mai mari ale transmisibilităţii virusului şi severităţii bolii;
- procent redus de contagiere înainte de apariţia simptomelor;
- procent redus al infecţiilor fără simptome şi o contribuţie redusă a acestor cazuri la contagiere;
Scenariul 4
- valori mai mari ale transmisibilităţii virusului şi severităţii bolii;
- procent mai mare de contagiere înainte de apariţia simptomelor;
- procent mai mare al infecţiilor fără simptome şi o contribuţie mai mare a acestor cazuri la contagiere;
Scenariul 5
- Valori ale parametrilor privind severitatea bolii, transmiterea virală, transmiterea presimptomatică şi asimptomatică reprezentând cele mai bune estimări, pe baza celor mai recente date din monitorizări şi a cunoştinţelor ştiinţifice.
În Scenariul 1, rata de infectare este de 2, ajungând la 3 în Scenariul 4, cea mai bună estimare (Scenariul 5) având un coeficient de 2,5.
În Scenariul 1, rata de mortalitate în cazurile simptomatice este de 0,0002 în grupa de vârstă 0-49 de ani, de 0,001 pentru categoria de vârstă 50-64 de ani şi de 0,006 peste 65 de ani. În scenariul 4, rata de mortalitate ajunge la 0,001 pentru categoria 0-49 de ani, la 0,006 pentru grupa 50-64 de ani şi la 0,032 la peste 65 de ani. Cea mai bună estimare (Scenariul 5) este o rată a mortalităţii de 0,0005 în categoria 0-49 de ani, 0,002 în grupa 50-64 de ani şi 0,013, peste 65 de ani.
Rata de spitalizare este în Scenariul 1 este de 0,013 (categoria 0-49 de ani), 0,036 (vârsta 50-64 de ani) şi 0,052 (peste 65 de ani). În Scenariul 4, rata de spitalizare ajunge la 0,026 (categoria 0-49 de ani), 0,057 (50-64 de ani) şi 0,10 (peste 65 de ani). În Scenariul 5 (cea mai bună estimare), rata de spitalizare este de 0,017 (0-49 de ani), 0,045 (50-64 de ani) şi 0,074 (peste 65 de ani).
Procentul de infectare al persoanelor care nu prezintă simptome este de 20% în Scenariul 1, 50% în Scenariul 2, 20% în Scenariul 3, 50% în Scenariul 4, iar cea mai bună estimare (Scenariul 5), 35%.
Rata de infectare a persoanelor asimptomatice în raport cu cele simptomatice este de 50% în Scenariul 1, 100% în Scenariul 2, 50% în Scenariul 3, 100% în Scenariul 4 şi 100% în Scenariul 5 (cea mai bună estimare).
Conform studiului, procentul de contagiere înainte de instalarea simptomelor este de 40%, iar simptomele apar în medie la şase zile de la infectare.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe