- Home
- Externe
- (05.10.2020, 14:39)
- Emanuel Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cine este Sean Conley, medicul personal al preşedintelui Trump?
- Dr. Sean Conley este medicul personal al lui Trump din martie 2018, potrivit BBC News.
- În vârstă de 40 de ani, în 2002 a absolvit Universitatea Notre Dame, din statul Indiana, SUA, după care a studiat medicină osteopatică la Colegiul de Medicină Osteopatică din Philadelphia.
- În 2014 dr. Conley a servit în Afganistan, fiind şeful Unităţii Medicale Multinaţionale NATO din Kandahar, unde a primit Emblema de Onoare a Statului Major General Român pentru sprijinul acordat militarilor români din cadrul Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri”, răniţi de un dispozitiv exploziv improvizat.
Urmărește
620 afișări
Profimedia
Sâmbătă dimineaţă, medicul personal al lui Donald Trump a ieşit din Centrul Medical Walter Reed însoţit de echipa sa de medici pentru a face o prezentare a stării preşedintelui.
„În acest moment, suntem extrem de mulţumiţi de progresul pe care l-a făcut preşedintele”, a declarat dr. Sean Conley.
„Rămânem cu prudenţă optimişti... Se descurcă de minune,” relatează BBC.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Doar câteva minute mai târziu, şeful de cabinet al preşedintelui, Mark Meadows, a oferit o relatare cu totul diferită: semnele vitale ale preşedintelui din ultimele 24 de ore au fost „foarte îngrijorătoare”, a declarat acesta reporterilor, adăugând că următoarele 48 de ore vor fi critice.
Mesajele aparent contradictorii au stârnit îngrijorări cu privire la cât de transparentă a fost cu adevărat Casa Albă în privinţa sănătăţii preşedintelui într-un moment crucial pentru ţară.
Dr. Sean Conley este medicul personal al dlui Trump din martie 2018, până acum fiind rar în centrul atenţiei publicului. Dată fiind însă presiunea exercitată de mass-media din întreaga lume, care aştepta veşti despre sănătatea preşedintelui Trump la uşile spitalului militar Walter Reed, ofiţerul Marinei SUA a fost nevoit să apară în public.
Cine e doctorul lui Trump?
Dr. Sean Conley este originar din Doylestown, Pennsylvania. În vârstă de 40 de ani, în 2002 a absolvit Universitatea Notre Dame din statul Indiana, SUA, după care a studiat medicină osteopatică la Philadelphia College of Osteopathic Medicine. A primit gradul de doctor în medicină osteopatică în 2006. Medicina osteopatică adoptă o abordare mai holistică a tratamentului, cu accent pe stilul de viaţă şi factorii de mediu.
Spre deosebire de Marea Britanie, în SUA formarea medicilor osteopaţi este în mare măsură similară cu cea a medicilor instruiţi convenţional. Ei trebuie să îndeplinească aceleaşi cerinţe pentru a practica medicina şi sunt autorizaţi legal să facă acest lucru în toate cele 50 de state americane. Au, de asemenea, libertatea de a prescrie medicamente.
Şi-a luat doctoratul în Medicină Osteopatică în 2006.
După alte cursuri la Centrul Medical Naval din Portsmouth, Virginia, în 2014, dr. Conley a servit în Afganistan, fiind şeful Unităţii Medicale Multinaţionale NATO din Kandahar. I s-a acordat atunci Emblema de Onoare a Statului Major General Român pentru sprijinul acordat militarilor români din cadrul Batalionului 20 Infanterie „Scorpionii Negri”, răniţi de un dispozitiv exploziv improvizat. în ziua de 30 martie 2014.
Dr. Conley a fost repartizat mai târziu la Unitatea Medicală a Casei Albe. El a preluat oficial rolul de medic personal al lui Trump în mai 2018.
În februarie 2019 a supravegheat o echipă de 11 medici în timpul examinării fizice a lui Trump. El a anunţat că preşedintele se află într-o „stare foarte bună de sănătate” adăugând „Mă aştept să rămână aşa pe durata preşedinţiei sale şi dincoo de aceasta”.
Fiind cel mai în vârstă preşedinte american investit în funcţie, sănătatea lui Trump s-a aflat în centrul atenţiei.
În noiembrie 2019, când Trump s-a dus la spital pentru o vizită neprogramată, dr. Conley a lansat o notă numind-o „control intermediar de rutină”. Au existat zvonuri că preşedintele Trump a avut atunci dureri în piept, o afirmaţie pe care medicul său personal a respins-o.
Controversa privind hidroxiclorochina
Dr. Conley a devenit cunoscut pentru prima dată în luna mai a acestui an, când preşedintele a anunţat că ia preventiv hidroxiclorochină împotriva Covis-19.
„După numeroase discuţii purtate de el şi de mine cu privire la dovezile pro şi contra utilizării hidroxiclorochinei, am ajuns la concluzia că beneficiul potenţial al tratamentului depăşea relativele riscuri”, a spus dr. Conley la acea vreme.
Un vast studiu global a susţinut că nu există dovezi că medicamentul ar contribui la combaterea coronavirusului.
Anunţul a stârnit semne de întrebare la momentul respectiv. Rămâne neclar însă dacă medicul i-a prescris preşedintelui medicamentul în mod explicit.
Dr. Conley a declarat reporterilor sâmbătă că preşedintele nu a luat hidroxiclorochină ca parte a tratamentului său împotriva Covid-19. A lăsat însă multe alte întrebări fără răspuns, refuzând în mod repetat să precizeze dacă preşedintele a primit oxigen suplimentar.
În fapt, preşedintele Trump a primit oxigen vineri, la Casa Albă.
Duminică, dr. Conley le-a spus reporterilor că „i-a recomandat preşedintelui să încerce administrarea de oxigen suplimentar” vineri seara, după ce nivelul oxigenului din sângele preşedintelui „a scăzut temporar”.
Medicul Ofiţer al Marinei a fost silit, de asemenea, să precizeze succesiunea cronologică a evoluţiei stării pacientului său la scurt timp după ce a dat declaraţia de presă sâmbătă.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
astăzi, 22:36