- Home
- Externe
- (29.01.2023, 17:50)
- Alexandru Stan
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
CNN: Noile tancuri ale Ucrainei nu vor echilibra balanţa. Putin este foarte degajat, aşteptându-se la un KURSK 2.0
Cei care speră că principalele tancuri de luptă donate de aliaţii NATO Ucrainei vor avea un impact imediat în războiul acesteia cu Rusia ar trebui să-şi ajusteze aşteptările, transmite CNN.
Urmărește
39870 afișări
Hepta
După ce s-a confirmat că îi vor fi livrate tancuri M-1 Abrams, Leopard şi Challenger, Kievul se confruntă acum cu realităţile logistice şi operaţionale ale încorporării unui sortiment de armuri grele foarte diferite şi complexe în unităţi de luptă eficiente.
Dar mai întâi, ucrainenii trebuie să ia în considerare termenul de livrare, transmite CNN
ULTIMELE ȘTIRI
-
România se alătură pe deplin spațiului Schengen începând cu ianuarie 2025
-
Alegeri prezidenţiale 2024. Ce arată cele mai recente sondaje publicate. Cine ar putea intra în turul doi
-
Bucureştenii decid viitorul oraşului: Referendum crucial în aceeaşi zi cu alegerile prezidenţiale. Iată ce trebuie să ştii
-
Euro a scăzut la cel mai jos nivel din 2022 din cauză că pieţele se aşteaptă la o nouă scădere de dobândă. Din păcate şi din economia reală vin veşti proaste: sectorul privat din zona euro a scăzut dintr-o dată şi se duce înspre contracţie
Chiar şi cele mai optimiste estimări susţin că va dura luni pentru ca tancurile să intre pe câmpul de luptă în număr pentru a face o mare diferenţă, în timp ce în cazul tancurilor Abrams ar putea trece mai mult de un an până când Ucraina va putea să le desfăşoare.
Secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, a declarat joi că Statele Unite vor furniza Ucrainei o versiune avansată a lui Abrams, M1A2.
SUA nu „au aceste tancuri disponibile în stocurile noastre americane”, a spus ea, adăugând că va dura „luni pentru a le transfera” în Ucraina.
Mulţi analişti spun că ar face lucrurile mai uşoare pentru Ucraina să rămână cu un singur tip de tanc de transferat şi asta face decizia Germaniei de a permite să fie transferate mai multe tancuri Leopard.
Tancurile de luptă principale moderne sunt piese complicate de arme. Arătând formidabil şi robust în exterior, o mare parte din eficienţa lor pe câmpul de luptă se rezumă la sistemele electronice şi computerizate sofisticate la baza lor.
Întreţinerea tancurilor, repararea acestora şi furnizarea pieselor necesare necesită o pregătire detaliată, de la echipajele din vehicule până la traseul logistic care le sprijină, la sute sau poate mii de mile de linia frontului în estul Ucrainei.
Deoarece Abrams este fabricat american, are „o coadă logistică foarte lungă care se întinde până în SUA”, a spus Drew Thompson, cercetător principal în vizită la Şcoala de Politici Publice Lee Kuan Yew de la Universitatea Naţională din Singapore.
Componentele cheie care se uzează sau sunt deteriorate în luptă ar trebui înlocuite cu piese americane, care ar trebui trimise la un depozit de reparaţii din Ucraina sau, eventual din Polonia, care este gata să primească la rândul ei tancuri Abrams.
Thompson a spus că Pentagonul este bun în rezolvarea problemelor logistice dificile, „dar riscul este mare atât pentru SUA, cât şi pentru Ucraina”.
Gândiţi-vă câtă propagandă va face preşedintele rus Vladimir Putin când vor apărea imagini cu tancuri americane grav avariate pe un câmp de luptă ucrainean.
Potrivit lui Drummond, care este consilier al producătorului de tancuri germane, peste 4.000 de tancuri Leopard sunt în serviciul armatelor europene. „Piesele de schimb sunt uşor disponibile din mai multe surse”, a spus el.
„Este cu siguranţă de preferat să poţi sprijini tancurile Leopard de la o bază logistică europeană”, a spus Thompson.
Alte ţări NATO cu tancuri Leopard în arsenale includ Polonia, Grecia, Spania, Turcia, Ungaria, Danemarca, Portgual, Norvegia, Slovacia şi Republica Cehă. Solicitanţii NATO, Suedia şi Finlanda au, de asemenea, un număr substanţial de tancuri Leopard.
Drummond oferă, de asemenea, o perspectivă istorică asupra motivului pentru care cifrele sunt atât de importante din cel de-al Doilea Război Mondial, când tancurile Sherman fabricate în SUA s-au confruntat cu tancurile Tiger germane.
„Tigerul a fost cuantificabil mai bun decât Sherman în multe zone. Dar Sherman a fost destul de bun”, a spus el.
„Ceea ce i-a oferit cu adevărat un avantaj lui Sherman a fost că a fost conceput pentru a fi uşor de produs. Cu 49.234 de tancuri Sherman fabricate faţă de 1.347 tancuri germane Tiger, s-ar părea că cantitatea a depăşit calitatea”, a spus Drummond.
Există teama că Rusia ar putea învinge Ucraina în bătălii în care vor fi implicate tancuri.
Rusia produce între 200 şi 500 de tancuri pe an. Potrivit statisticilor, Rusia are peste 10,000 de tancuri, care includ o varietate de tancuri T-72, 3,000 de tancuri T-80 şi 200 de tancuri T-90, plus aproximativ câteva zeci de tancuri T-14 Armata de ultima generaţie.
Vladimir Putin era la universitatea din Moscova în momentul când Occidentul anunţa că va livra tancuri moderne Ucrainei. Dictatorul rus s-ar părea că era degajat.
Ştie că în bătălia de la Kursk din 1943, Armata Roşie dotată cu 5,128 de tancuri T-34 şi T-70 a putut nimici armata nazistă care avea 2,928 tancuri Tiger I, Panzer III, Elefant, Panzer IV şi Panther cu tehnologie net superioară.
Cantitatea a bătut calitatea.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Gala ZF 2024. Adrian Sârbu: „Oportunitatea ta este România. Trebuie să te implici în câmpul puterii” / Gerard Baker, editor global Wall Street Journal, prezent la Gală, a vorbit despre viitorul economic al Europei și al SUA în urma victoriei lui Trump
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Adrian Sârbu: N-avem pe cine alege Președinte pe 24 noiembrie, dar du-te la vot și pune ștampila pe alb, pe niciunul! E singura formă să le arăți că exiști
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe