- Home
- Externe
- BRUXELLES, (14.06.2019, 16:49)
- Andrei Ilinca
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană acuză activităţi de DEZINFORMARE din surse ruse pentru a influenţa alegătorii la Europarlamentare 2019
Comisia Europeană a prezentat, vineri, planul pentru combaterea dezinformării în UE, fiind făcute publice şi unele informaţii privind alegerile europarlamentare, precum cea că a existat o încercare de dezinformare din surse ruse în încercarea de influenţare a europarlamentarelor.
Urmărește
414 afișări
Comisia Europeană acuză activităţi de DEZINFORMARE din surse ruse pentru a influenţa alegătorii la Europarlamentare 2019
"În acest moment, dovezile disponibile nu ne-au permis să identificăm o campanie pentru dezinformare specifică la nivel transfrontalier provenind din surse externe care să fi vizat scrutinul european. Cu toate acestea, dovezile colectate au dezvăluit activităţi continue şi susţinute pentru dezinformare din surse ruse, având rolul de a afecta prezenţa la urne şi de a influenţa preferinţele alegătorilor. Acesta dovezi au acoperit o sferă largă de teme, începând de la provocările care au vizat legitimitatea democratică a Uniunii Europene, până la exploatarea dezbaterilor publice care au generat diviziuni pe teme precum migraţia şi suveranitatea. Acest lucru confirmă faptul că aceste campanii pentru dezinformare lansate de entităţi etatiste şi non-etatiste generează o ameninţare hibridă la adresa Uniunii Europene", se arată în analiza făcută publică de Comisia Euorpeană.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Rezultate alegeri prezidenţiale pe judeţe. Fiefuri PNL, câştigate de Călin Georgescu. Ciolacu are 16 judeţe, Lasconi - Capitala şi 4 judeţe
-
Rezultate parţiale: Georgescu, în continuare pe primul loc. Luptă strânsă între Ciolacu şi Lasconi
-
Timiş. Rezultate finale alegeri prezidenţiale, turul I. Cu cine au votat timişenii
Cu toate acestea, reprezentanţii Comisiei Europene precizează că, ţinând "cont de caracterul din ce în ce mai sofisticat al activităţilor în sensul dezinformării şi de dificultăţile cu care se confruntă cercetătorii independenţi în accesarea datelor relevante ale platformelor online", o evaluare concluzivă asupra scopului şi impactului campaniilor pentru dezinformare va necesita timp şi un efort concertat din partea societăţii civile, mediilor academice, entităţilor publice şi platformelor online.
Potrivit raportului Comisiei Europene, din inanuarie au fost detectate 1.000 de cazuri de dezinformare, faţă de 434 de cazuri în aceeaşi perioadă anul trecut.
Potrivit oficialilor europeni, înaintea alegerilor europarlamentare a fost sesizată existenţa unui ”comportament neautentic coordonat” care folosea boţi şi conturi false pentru răspândirea materialelor instigatoare la ”dezbinare pe platformele online”.
”Înainte de alegeri, am constatat existenţa unui comportament neautentic coordonat care viza răspândirea de materiale ce instigau la dezbinare pe platformele online, inclusiv prin utilizarea de boţi şi conturi false. Prin urmare, platformele online au o responsabilitate deosebită în ceea ce priveşte combaterea dezinformării. Cu sprijinul nostru activ, Facebook, Google şi Twitter au făcut o serie de progrese în conformitate cu Codul de bune practici privind dezinformarea. Ultimele rapoarte lunare, pe care le publicăm astăzi (vineri -n.r.) confirmă această tendinţă. Ne aşteptăm acum ca platformele online să îşi menţină dinamica, să îşi intensifice eforturile şi să îndeplinească toate angajamentele asumate în cadrul codului”, se mai arată în declaraţia oficialilor.
În ciuda realizărilor, platformele online sunt nevoite să ofere informaţii mai detaliate pentru permiterea identificării actorilor nocivi şi a statelor membre vizate şi să îşi intensifice cooperarea cu verificatorii veridicităţii informaţiilor.
Platformele trebuie să mai ofere comunităţii de cercetare un acces semnificativ la date.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Diaspora răstoarnă TOT ce se știa! Marcel Ciolacu nu există în rezultatele de peste graniță
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe