- Home
- Externe
- BRUXELLES, (27.04.2017, 14:16)
- Olimpia Nicolae
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană dă în JUDECATĂ România pentru că nu a adoptat măsurile asumate privind gropile de GUNOI/ Reacţia Guvernului şi răspunsul dat de Ministerul Mediului
Comisia Europeană va trimite în judecată România pentru că statul român nu a revizuit activităţile de gestionare a deşeurilor şi nu a adoptat planul naţional în acest domeniu, nici programul de prevenire a acumulării deşeurilor, în conformitate cu obiectivele Uniunii Europene, potrivit unui comunicat de presă al site-ului organului executiv al Blocului comunitar.
Urmărește
2883 afișări
Comisia Europeană dă în JUDECATĂ România pentru că nu a adoptat măsurile asumate privind gropile de GUNOI
În pofida avertismentelor anterioare ale Comisiei, autorităţile române nu au reuşit să revizuiască şi să actualizeze planul naţional de gestionare a deşeurilor şi programul de prevenire a acumulării deşeurilor. Această revizuire ar fi trebuit să aibă loc cel târziu până în 2013. Comisia a iniţiat procedura privind încălcarea dreptului comunitar în septembrie 2015 şi a transmis României un aviz motivat în mai 2016, cerând autorităţilor să adopte cu promptitudine măsurile fundamentale impuse de legislaţia europeană privind deşeurile.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
Gruparea Houthi anunţă că va continua să atace Israelul în ciuda loviturilor asupra Yemenului
-
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate
-
Crin Antonescu, despre faptul că nu există pe reţelele de socializare: Este foarte adevărat
Comisia a verificat respectarea acestor obligaţii în cazul tuturor statelor membre. Comisia Europeană a trimis în judecată mai multe state membre cum ar fi Belgia, Cipru, Croaţia, Italia, Franţa, Spania şi Slovenia.
Directiva privind deşeurile vizează protejarea mediului şi a sănătăţii umane prin prevenirea sau reducerea impactului negativ al producerii şi gestionării deşeurilor, prin diminuarea impactului global al utilizării resurselor şi îmbunătăţirea eficienţei unei astfel de utilizări.
România este unul dintre statele membre ale UE cu cele mai slabe performanţe în ceea ce priveşte gestionarea deşeurilor municipale solide.
Există numeroase modalităţi de eliminare a deşeurilor. Îngroparea acestora în sol, cunoscută sub denumirea de „depozitare”, este metoda cel mai puţin durabilă din punct de vedere ecologic şi ar trebui să fie menţinută doar la minimul absolut necesar. Directiva privind depozitele de deşeuri stabileşte standarde pentru protecţia sănătăţii umane şi a mediului, în special a apelor de suprafaţă, a apelor subterane, a solului şi a aerului, împotriva efectelor negative cauzate de colectarea, transportul, depozitarea, tratarea şi eliminarea deşeurilor.
Ministerul Mediului: Aşteptăm înştiinţarea oficială a Curţii Europene de Justiţie ca să pregătim apărarea
Ministerul Mediului aşteaptă o înştiinţare oficială din partea Curţii Europene de Justiţie pentru a putea pregăti apărarea României în cauza în care Comisia Europeană a anunţat că va trimite în judecată statul român pentru că nu a adoptat măsuri în domeniul deşeurilor.
"Aşteptăm înştiinţarea oficială a Curţii Europene de Justiţie pentru a putea pregăti apărarea României în această cauză", a transmis, joi, Biroul de Presă al Ministerului Mediului, la solicitarea agenţiei de presă MEDIAFAX.
Poziţia Guvernului, după decizia Comisiei Europene: Trebuie găsită o soluţie în domeniul deşeurilor
Guvernul face toate demersurile şi toate eforturile în vederea rezolvării problemei deşeurilor, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Alina Petrescu, după ce Comisia Europeană a anunţat că va trimite în judecată statul român pentru că nu a adoptat măsuri în acest domeniu.
”Este o problemă. Guvernul este conştient că trebuie găsită o soluţie în acest domeniu. Vă asigur că se fac toate demersurile şi toate eforturile în vederea rezolvării acestei probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alina Petrescu.
La rândul său, Ministerul Mediului a anunţat că aşteaptă o înştiinţare oficială din partea Curţii Europene de Justiţie pentru a putea pregăti apărarea României.
"Aşteptăm înştiinţarea oficială a Curţii Europene de Justiţie pentru a putea pregăti apărarea României în această cauză", a transmis, joi, Biroul de Presă al Ministerului Mediului, la solicitarea agenţiei de presă MEDIAFAX.
Citeşte şi: Centură cu explozibil, găsită la periferia Parisului într-o pubelă de gunoi. Sunt suspiciuni că ar fi fost abandonată de Salah Abdeslam, autor al masacrului - VIDEO
Citeşte şi: Ucrainenii îi aruncă pe politicieni în tomberoane de gunoi. Apelul autorităţilor - VIDEO
Citeşte şi: Lider mafiot italian, inculpat pentru fraude prin firme care administrează groapa de gunoi Glina
Citeşte şi: REPORTAJ: Adevărata imagine a tragediei din Siria. Copiii, trataţi pe întuneric. Chipul lui al-Assad decorează coşurile de gunoi şi scheletele didactice - VIDEO
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:47
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Ucraina ar putea fi nevoită să se retragă din regiunea Kursk până în primăvară, avertizează oficialii americani / Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale
-
ieri, 22:26
Vrancea: Bărbatul ucis din greşeală în timpul unei partide de vănătoare aduna lemne uscate