- Home
- Externe
- BRUXELLES, (08.03.2018, 16:26)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană SOLICITĂ României să transpună în legislaţie norme europene privind mediul
Comisia Europeană a prezentat, joi, situaţia procedurilor de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor Uniunii Europene de către statele membre, iar România a primit avize motivate privind legislaţia pentru politici climatice şi mediu, potrivit unui raport al instituţiei europene.
Urmărește
629 afișări
Comisia Europeană SOLICITĂ României să transpună în legislaţie norme europene privind mediul
Comisia Europeană i-a cerut României să transpună normele pentru calcularea şi raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de carburanţi.
"Regulamentul UE urmăreşte să genereze raportarea cu suficientă acurateţe, astfel încât Comisia să poată evalua performanţele furnizorilor de carburanţi în ceea ce priveşte respectarea obligaţiilor care le revin în temeiul Directivei privind calitatea carburanţilor. Directiva privind calitatea carburanţilor are ca scop atingerea unei reduceri de cel puţin 6 % a intensităţii emisiilor de gaze cu efect de seră a carburanţilor şi a energiei furnizate până la sfârşitul anului 2020", se arată în avizul motivat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Statele membre trebuiau să transpună în legislaţiile lor naţionale aceste norme UE până la 21 aprilie 2017. Dacă România nu ia măsuri în termen de două luni de la primirea avizului motivat, cazul poate fi trimis în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.
Totodată, Comisia Europeană solicită României să îşi adapteze legislaţia naţională pentru a lua în considerare modificările din Directiva privind evaluarea impactului asupra mediului.
"Scopul directivei menţionate este de a asigura efectuarea unei evaluări adecvate a impactului pentru proiecte, înainte de aprobarea acestora. În România, legislaţia este în curs de elaborare pentru a transpune integral directiva. Dacă statele membre în cauză nu iau măsuri în termen de două luni de la primirea avizului motivat, cazul poate fi trimis în faţa Curţii de Justiţie a UE", potrivit raportului aferent lunii martie.
Comisia Europeană a anunţat oficial că va prezenta la jumătatea lunii martie rezultatele evaluării măsurilor prezentate de nouă state membre UE, inclusiv de România, în sensul îmbunătăţirii calităţii aerului, aceste ţări riscând declanşarea procedurilor de sancţionare.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe