- Home
- Externe
- BRUXELLES, (08.03.2018, 16:26)
- Andrei Ionascu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Comisia Europeană SOLICITĂ României să transpună în legislaţie norme europene privind mediul
Comisia Europeană a prezentat, joi, situaţia procedurilor de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor Uniunii Europene de către statele membre, iar România a primit avize motivate privind legislaţia pentru politici climatice şi mediu, potrivit unui raport al instituţiei europene.
Urmărește
629 afișări
Comisia Europeană SOLICITĂ României să transpună în legislaţie norme europene privind mediul
Comisia Europeană i-a cerut României să transpună normele pentru calcularea şi raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de carburanţi.
"Regulamentul UE urmăreşte să genereze raportarea cu suficientă acurateţe, astfel încât Comisia să poată evalua performanţele furnizorilor de carburanţi în ceea ce priveşte respectarea obligaţiilor care le revin în temeiul Directivei privind calitatea carburanţilor. Directiva privind calitatea carburanţilor are ca scop atingerea unei reduceri de cel puţin 6 % a intensităţii emisiilor de gaze cu efect de seră a carburanţilor şi a energiei furnizate până la sfârşitul anului 2020", se arată în avizul motivat.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Ursula von der Leyen s-a îmbolnăvit de pneumonie „în formă severă”
-
Ministerul Energiei: Liberalizarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale se va face etapizat şi nu se limitează la data de 1 aprilie 2025
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Intervenţia autorităţilor s-a încheiat fără incidente majore
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
Statele membre trebuiau să transpună în legislaţiile lor naţionale aceste norme UE până la 21 aprilie 2017. Dacă România nu ia măsuri în termen de două luni de la primirea avizului motivat, cazul poate fi trimis în faţa Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.
Totodată, Comisia Europeană solicită României să îşi adapteze legislaţia naţională pentru a lua în considerare modificările din Directiva privind evaluarea impactului asupra mediului.
"Scopul directivei menţionate este de a asigura efectuarea unei evaluări adecvate a impactului pentru proiecte, înainte de aprobarea acestora. În România, legislaţia este în curs de elaborare pentru a transpune integral directiva. Dacă statele membre în cauză nu iau măsuri în termen de două luni de la primirea avizului motivat, cazul poate fi trimis în faţa Curţii de Justiţie a UE", potrivit raportului aferent lunii martie.
Comisia Europeană a anunţat oficial că va prezenta la jumătatea lunii martie rezultatele evaluării măsurilor prezentate de nouă state membre UE, inclusiv de România, în sensul îmbunătăţirii calităţii aerului, aceste ţări riscând declanşarea procedurilor de sancţionare.
Citește pe alephnews.ro: Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Amanta (devenită, între timp, titulara) ICH este gravidă?! 😲 Tatăl ar fi pufosul Goe, fiul unui multimilionar imobiliar
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe