Comuniştii moldoveni se declară învingători după referendumul constituţional din 5 septembrie

Partidul Comuniştilor din R.Moldova se consideră învingător în urma referendumului constituţional din 5 septembrie, "devenit cel mai mare eşec al guvernării liberale", relatează Info-Prim Neo, în pagina electronică.

10 afișări
Imaginea articolului Comuniştii moldoveni se declară învingători după referendumul constituţional din 5 septembrie

Comuniştii moldoveni se declară învingători după referendumul constituţional din 5 septembrie (Imagine: Radu Stefan/Mediafax Foto)

"Rezultatele referendumului invalidat, care literalmente a devenit cel mai mare eşec al guvernării liberale pe durata întregii aflări la putere, demonstrează o dată în plus că cetăţenii Republicii Moldova sunt pregătiţi să-şi apere demnitatea, opiniile, libertăţile proprii şi a ţării în ansamblu", se arată într-o declaraţie a Comitetului Central al PCRM, publicată sâmbătă, la încheierea unei Plenare a partidului.

Comuniştii moldoveni consideră că "pregătirile de durată şi foarte minuţioase, resursa administrativă enormă, propaganda mediatică fără precedent, diminuarea pragului de participare, presiunea asupra alegătorilor ţării" ar fi trebuit să asigure puterii "o victorie, sigură, uşoară şi categorică".

Conform PCRM, eşecul referendumului înseamnă că "poporul a demonstrat că este capabil să realizeze o revoluţie - revoluţie a nesupunerii faţă de o guvernare care nu-i este proprie".

Referendumul constituţional, având ca obiect modul de alegere a preşedintelui, a fost invalidat din cauza prezenţei insuficiente la urne. Rezultatele finale anunţate joi de Comisia Electorală Centrală din R.Moldova indică o prezenţă la urne în ziua referendumului de 30,29 la sută, în condiţiile în care pragul minim pentru validarea acestuia era de o treime dintre alegătorii înscrişi în liste.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici