Continuă vaccinarea cu Johnson&Johnson în ţările din Uniunea Europeană, după unda verde dată de Agenţia europeană

  • EMA a dat undă verde pentru vaccinul produs de Johnson & Johnson (J&J), după ce oprise distribuţia serului ca măsură de precauţie.
  • Ca şi în cazul vaccinului de la AstraZeneca, Agenţia Europeană a Medicamentului spune că trombozele pot fi o reacţie adversă rară.
  • Au fost raportate 8 cazuri de cheaguri de sânge după administrarea serului J&J.
  • Compania spune că va relua transportul dozelor de vaccin către Europa.
606 afișări
Imaginea articolului Continuă vaccinarea cu Johnson&Johnson în ţările din Uniunea Europeană, după unda verde dată de Agenţia europeană

Continuă vaccinarea cu Johnson&Johnson în ţările din Uniunea Europeană, după unda verde dată de Agenţia europeană

Agenţia Europeană a anunţat că vaccinarea continuă cu serul de la Johnson&Johnson, întrucît beneficiile depăşesc riscurile, dar reacţiile adverse trebuie să fie luate în seamă, iar trombozele pot fi trecute ca efecte adverse rare la vaccin.
 
La fel ca în cazul Astarzeneca, trombozele au fost descoperite pe creier sau în abdomen şi s-au format din cauza unui nivel scăzut de trombocite din sânge. 
 
Chiar dacă folosesc aceeaşi tehnologie cu cea de la AstraZeneca, la J&J sunt vectori diferiţi şi, de asemenea, proteina spike este diferită. Şi numărul de cazuri de tromboză  a fost semnificativ mai mare la AstraZenca, 287 de cazuri, faţă de 8 în cazul Johnson&Johnson.
 
Este adevărat şi faptul că imunizarea cu acest ser abia a început. Şi tocmai de aceea, specialiştii spun că trebuie să fim atenţi la orice simptom neobişnuit apărut în primele 3 săptămâni de la imunizare.
 
În consecinţă, Johnson&Johnson va relua transporturile vaccinului Covid-19 către Uniunea Europeană. Compania spune ca va actualiza caracteristicile  vaccinului şi va adăuga în prospect recomandările primite.
 
Reprezentanţii companiei spun că rămân în continuare în alertă şi discută cu specialiştii despre orice manifestare neobişnuită apărută în urma vaccinului.
 
Condiţiile accesibile de transport şi administrarea lui într-o singură doză aduce beneficii reale în economia de timp de care statele au nevoie, pentru a-şi atinge obiectivele de vaccinare.
 
La nivelul fiecărui stat european, s-au luat măsuri diferite. Italia a aprobat vaccinul Johnson&Johnson şi îl recomandă persoanelor în vârstă de peste 60 de ani. Şi Olanda va relua vaccinarea cu acest ser.
 
La finalul săptămânii aşteptăm şi o decizie din partea Statelor Unite. Medicul Fauci a declarat încă de acum două zile faptul că cel mai probabil SUA vor relua administrarea acestui ser. In cursul zilei de astăzi, sunt aşteptate ca şi alte state să ia o decizie.
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici