Contractorii militari americani ar putea primi permisiunea de a merge în Ucraina

Administraţia SUA se apropie de ridicarea unei restricţii asupra dislocării contractorilor militari americani în Ucraina pentru a ajuta armata ucraineană să întreţină şi să repare armele americane, scrie Pravda Ukrainska, citând CNN.

Urmărește
3877 afișări
Imaginea articolului Contractorii militari americani ar putea primi permisiunea de a merge în Ucraina

Contractorii militari americani ar putea primi permisiunea de a merge în Ucraina

SUA şi-au retras toţi contractorii din Ucraina, înainte de invazia Rusiei, din februarie 2022, şi au decis că nu vor permite o prezenţă armată americană în teritoriul ucrainean. Drept urmare, echipamentele militare americane care au fost lovite sau care s-au stricat pe câmpul de luptă au fost trimise în Polonia, România sau alte ţări NATO pentru a fi reparate.

Se pare, însă, că în ultimele luni Administraţia Biden a revizuit restricţiile privind prezenţa contractorilor în Ucraina, în contextul avansului trupelor ruseşti şi al întârzierii sprijinului militar pentru ucraineni. Astfel, aceştia reconsideră decizia despre prezenţa contractorilor militari, însă încă se aşteaptă o decizie finală a preşedintelui Biden.

Dacă va fi acceptată dislocarea, Pentagonul va putea semna contracte pentru trimiterea contractorilor americani în Ucraina pentru a ajuta inginerii ucraineni să repare echipamentele. Decizia este cu atât mai importantă cu cât, în curând, Ucraina va primi şi avioanele de vânătoare F-16, care vor necesita lucrări periodice de mentenanţă.

În contextul acestor discuţii, Pentagonul a transmis însă în mesaj clar, ieri, privind trimiterea de militari în Ucraina, subliniind că nu va trimite nici acum, nici în viitor, trupe care să lupte alături de armata ucraineană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici