- Home
- Externe
- TIRASPOL, (31.07.2014, 00:28)
- Anna Primac
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cooperarea între Republica Moldova şi NATO poate avea consecinţe grave, avertizează Tiraspolul
Autorităţile de la Tiraspol au apreciat, miercuri, că cooperarea între Republica Moldova şi NATO poate avea un impact negativ asupra situaţiei din Zona de securitate transnistreană şi s-a declarat îngrijorat de instalarea sistemelor antirachetă americane în România, relatează agenţia Novosti PMR.
Urmărește
1398 afișări
Cooperarea între Republica Moldova şi NATO poate avea consecinţe grave, avertizează Tiraspolul
Potrivit adjunctului ministrului transnistrean, Valeri Ignatiev, "participarea activă a Republicii Moldova în cadrul NATO constituie o ameninţare serioasă, care modifică considerabil echilibrul geopolitic în regiune".
"În afară de acţiunile cu caracter distructiv ale Republicii Moldova în Zona de securitate, o ameninţare puternică este instalarea sistemelor antirachetă americane în România", consideră Ignatiev.
"În ultima perioadă, pot fi observate mai multe aspecte negative legate de comportamentul militarilor moldoveni, care participă sau sunt cauza unor incidente" în regiune, a adăugat el.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis va fi anchetat, la inițiativa PSD, pentru cheltuielile de lux pe bani publici. Este primul președinte care, în numele „securității naționale”, a secretizat aceste cheltuieli
-
Camera Deputaţilor a adoptat proiectul de lege care permite României achiziţionarea a 32 de avioane multirol F-35
-
Secretarul general al NATO îi transmite lui Donald Trump că războiul din Ucraina reprezintă o ameninţare la adresa SUA
-
Încă o dronă a căzut azi în Republica Moldova
Citeşte şi:
Rusia ACUZĂ: Sistemele antirachetă americane din România sunt o încălcare a Tratatului INF
În opinia oficialului transnistrean, statele membre ale NATO oferă susţinere tehnică şi militară Moldovei, "ocupându-se de instruirea contingentului moldovenesc de menţinere a păcii".
"Este vorba de un complex de acţiuni care poate avea consecinţe grave. De fapt, acesta deja are un impact negativ asupra situaţiei în Zona de securitate, deoarece interesele NATO se află într-o anumită contradicţie cu cele ale Federaţiei Ruse şi Transnistriei", a declarat Ignatiev.
De asemenea, el a denunţat refuzul Chişinăului de a accepta cursuri de formare oferite de Academia militară rusă pentru militari moldoveni.
Ministrul moldovean de Externe, Natalia Gherman, a declarat recent, în cadrul unui interviu acordat postului de radio Europa Liberă, că Republica Moldova va fi invitată pentru prima dată la summitul NATO din septembrie.
"Să nu uităm că şi Republica Moldova a contribuit în acest an la succesul misiunilor Alianţei (Nord-Atlantice) de promovare a securităţii şi stabilităţii pe continentul european, am trimis un contingent în KFOR. Datorită acestui fapt vom fi invitaţi şi la summitul Alianţei, în premieră. Şi avem toate premisele, sper, să contăm pe solidaritate din partea Alianţei acum mai mult ca niciodată", a precizat Gherman.
Întrebată dacă Rusia ar putea să fie mai cooperantă în urma solicitării Washingtonului de retragere a armatei de pe teritoriul Republicii Moldova, ministrul a spus că probabil acest demers nu poate fi ignorat. "Statele Unite ale Americii sunt, de fapt, o ţară care consecvent promovează acest deziderat atât în cadrul dialogului bilateral ruso-american, cât şi în cadrul organizaţiilor şi organismelor internaţionale", a afirmat ea.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fortune: Elon Musk e cel mai puternic om din business în 2024
Citește pe www.zf.ro: Un român, un polonez şi un neamţ îşi fac un credit la bancă. Cât va plăti fiecare după 30 de ani. Diferenţele sunt halucinante
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Cine este și cu ce se ocupă văduva lui Silviu Prigoană. Ce afacere deține Mihaela, de fapt
CANCAN.RO
RĂSTURNARE DE SITUAȚIE privind moartea lui Silviu PRIGOANĂ! MĂRTURIA medicului care l-a RESUSCITAT infirmă zvonurile
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe