Coreea de Nord îşi suspendă planurile de acţiune militară împotriva Coreei de Sud

Liderul din Coreea de Nord, Kim Jong Un, a prezidat o reuniune a Comisiei Militare Centrale a partidului de guvernământ şi a decis suspendarea planurilor de acţiune militară împotriva Coreei de Sud, a anunţat, miercuri, agenţia oficială de ştiri KCNA, citată de Reuters.

3204 afișări
Imaginea articolului Coreea de Nord îşi suspendă planurile de acţiune militară împotriva Coreei de Sud

Coreea de Nord îşi suspendă planurile de acţiune militară împotriva Coreei de Sud

Anunţul vine după ce în ultima perioadă, tensiunile dintre cele două Coreei au escaladat de la o zi la alta, iar Phenianul a ameninţat că armata Coreei de Nord este gata să intre în zona de graniţă demilitarizată.

Sora liderului nord-coreean, Kim Yo-jong, a declarat zilele trecute că a cerut armatei să se pregătească. „Simt că este momentul să ne rupem de autorităţile sud-coreene. (...) Gunoiul trebuie aruncat în coşul de gunoi”, a declarat aceasta.

În replică, ministrul sud-coreean al Apărării a precizat că activitatea militară din Coreea de Nord este atent supravegheată cu sprijinul Statelor Unite.

Tensiunile dintre cele două ţări în zona graniţei există deja de mult timp. Zona demilitarizată este o porţiune de teren de-a lungul graniţei, instituită în timpul războiului coreean, în anii 1950.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici