- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (11.08.2020, 15:33)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coronavirus: 23 de proiecte de cercetare vor primi fonduri UE în valoare de 128 de milioane de euro
- 23 de noi proiecte de cercetare vor fi sprijinite cu 128 de milioane euro de Comisia Europeană, în contextul pandemiei de coronavirus.
- Finanţarea face parte din angajamentul asumat de Comisie de a aloca 1,4 miliarde euro iniţiativei privind răspunsul mondial la coronavirus
- Cele 23 de proiecte selectate pentru finanţare implică 347 de echipe de cercetare din 40 de ţări.
Urmărește
315 afișări
Un număr de 23 de noi proiecte de cercetare vor fi sprijinite cu 128 de milioane euro de Comisia Europeană (CE) ca răspuns la pandemie.
CE anunţă că finanţarea pusă la dispoziţie în cadrul programului de cercetare şi inovare al UE Orizont 2020 face parte din angajamentul asumat de Comisie de a aloca 1,4 miliarde euro iniţiativei privind răspunsul mondial la coronavirus, lansată de preşedinta Ursula von der Leyen în mai 2020.
Cele 23 de proiecte selectate pentru finanţare implică 347 de echipe de cercetare din 40 de ţări, inclusiv 34 de participanţi din 16 ţări din afara UE.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
-
Curtea Penală Internaţională a emis mandate de arestare pentru Benjamin Netanyahu şi Yoav Gallant
-
De teama intensificării războiului din Ucraina, Ungaria instalează un sistem antiaerian la graniţă şi pune unele unităţi militare în alertă
„Finanţarea va permite cercetătorilor să combată pandemia şi consecinţele acesteia prin consolidarea capacităţii industriale de producţie şi implementare a unor soluţii uşor accesibile, să dezvolte tehnologii medicale şi instrumente digitale, să îmbunătăţească înţelegerea efectelor comportamentale şi socioeconomice ale pandemiei şi să înveţe din experienţa tratării unor grupuri mari de pacienţi (cohorte) din întreaga Europă”, arată oficialii europeni.
Mariya Gabriel, comisarul european pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret, a declarat că finanţarea de urgenţă din cadrul programului 2020 va permite cercetătorilor să elaboreze rapid soluţii cu şi pentru pacienţi, lucrători din domeniul sănătăţii, spitale, comunităţi locale şi întreprinderi.
„Rezultatele obţinute le vor permite acestora să fie mai bine pregătiţi şi să supravieţuiască infecţiilor cu coronavirus. Este încurajator să asistăm la mobilizarea atât de rapidă şi de puternică a comunităţii cercetătorilor”, a spus Gabriel.
Thierry Breton, comisarul pentru piaţa internă, a adăugat că răspunsul la această cerere arată bogăţia de idei noi de combatere a coronavirusului, inclusiv a noilor soluţii digitale în materie de sănătate.
„Soluţiile şi tehnologiile digitale ne-au permis să rămânem conectaţi şi să interacţionăm unii cu alţii în perioada de izolare. Ele vor constitui, de asemenea, o parte esenţială a răspunsului pe termen lung la acest virus şi vor contribui la sporirea rezilienţei noastre”, a subliniat Breton.
Comisia Europeană negociază în prezent acorduri de grant cu beneficiarii selectaţi.
Noile proiecte vor acoperi reorientarea proceselor de fabricaţie în vederea producerii rapide de materiale şi de echipamente medicale vitale necesare pentru testare, tratament şi prevenire sau dezvoltarea de tehnologii medicale şi instrumente digitale pentru a îmbunătăţi detectarea, supravegherea şi îngrijirea pacienţilor.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Șoferii au OBLIGAȚIA de a semnaliza stânga, când se află în „giratoriu”? Codul Rutier dă bătăi de cap!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe