- Home
- Externe
- (05.04.2020, 15:22)
- Tudor Potra
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Coronavirus: tabletele care chiar ajută în lupta cu virusul
- Tabletele informatice sunt utile pentru a linişti familiile
- Pacienţii îşi regăsesc motivaţia de a lupta cu boala
- Personalul medical capătă un chip
Urmărește
2543 afișări
Coronavirus: tabletele care chiar ajută în lupta cu virusul
Mai mult decât o măsură de confort, aceasta redă bolnavilor în faza acută legătura cu viaţa reală şi le sporeşte dorinţa de a lupta cu virusul.
Personalul medical de la spitalul privat Jacques Cartier din Massy, lângă Paris, foloseşte tablete tactile pentru a face conversaţii video. "Arătăm camera, arătăm ce face pacientul. În cazul în care pacienţii sunt treji, ei sunt capabili de a comunica cu familiile lor prin intermediul ecranului.
Pentru cei care doresc, facem şi videoclipuri pentru rude, pe care le trimitem apoi prin Skype", explică Sophie, stagiară în medicină la spitalul Jacques Cartier. Pentru ea, utilizarea tabletelor permite "să menţină contactul cu familiile. E ca şi cum ar fi cu noi pentru îngrijire şi în timpul zilei”, adaugă ea.
Capacitatea de reanimare la această unitate privată a fost mărită de la 15 paturi la 51 pentru aproximativ 30 de îngrijitori. Fiecare pacient în terapie intensivă necesită mobilizarea a patru până la cinci persoane. "Suntem într-un departament unde există hipertehnologie, dar nu trebuie să încetăm să avem o relaţie umană.
Din punct de vedere emoţional e extraordinar. Rudele sunt fericite să ne vadă şi să descopere mediul spitalicesc. Le place să interacţioneze cu noi şi, în cele din urmă, să dea un chip celor pe care îi au la telefon. Este o sarcină emoţională foarte importantă şi ne face să ne simţim bine", a declarat Cyril Goulenok, medic anestezist-reanimator la Spitalul Jacques Cartier.
În opinia personalului medical, conversaţiile video sunt mai liniştitoare decât apelurile telefonice pentru familii. Ele sunt pentru ei o fereastră către ceea ce se întâmplă în spatele uşilor unui serviciu de reanimare. După o conversaţie cu cei dragi, bolnavii par revigoraţi, mai dornici să lupte cu boala şi să învingă.
Foto: BFMTV
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Prima prelevare de organe la Spitalul Grigore Alexandrescu de la o tânără aflată în moarte cerebrală
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Vasul infestat de 2.700 de pasageri care a adus coronavirusul în două ţări. „Există dovada clară!"
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe