Critic popular al preşedintelui din Kazahstan, la spital după ce a fost împuşcat la Kiev

  • Aydos Sadykoy, un critic popular al preşedintelui din Kazahstan, Kassym-Jomart Tokayev, se află în prezent la spital în stare gravă, după ce a fost împuşcat în Kiev.
  • Soţia sa, Natalia, îl acuză pe preşedintele Tokaev că a ordonat asasinarea lui Sadykoy, relatează The Guardian.
1365 afișări
Imaginea articolului Critic popular al preşedintelui din Kazahstan, la spital după ce a fost împuşcat la Kiev

Critic popular al preşedintelui din Kazahstan, la spital după ce a fost împuşcat la Kiev

Aydos Sadykoy, care are mulţi urmăritori pe YouTube, este un critic puternic al preşedintelui Tokayev al Kazahstanului. O figură marcantă a opoziţiei din Kazahstan şi un blogger proeminent cu peste 1 milion de abonaţi pe YouTube, el a fost grav rănit într-o tentativă de omor, la Kiev.

Aydos Sadykov, căruia i s-a acordat azil în Ucraina în 2014, a fost împuşcat în apropierea casei sale. Soţia sa, Natalia Sadykova, a scris pe reţelele de socializare: „Astăzi la Kiev, lângă propria sa casă, a existat o tentativă de asasinat asupra vieţii lui Aydos Sadykov”.

Sadykov şi soţia sa conduc un cunoscut canal de socializare al opoziţiei din Kazahstan, criticându-l puternic pe preşedintele Kassym-Jomart Tokayev. El este căutat în Kazahstan încă de anul trecut.

Oficialii de la Kiev au declarat că a fost lansată o anchetă, adăugând: „Conform informaţiilor preliminare, o persoană necunoscută cu o armă a fugit la maşina în care se aflau victima şi soţia sa, l-a împuşcat pe bărbat şi apoi a fugit”.

„Bărbatul se află în prezent la spital în stare gravă. Oamenii legii iau măsuri pentru identificarea atacatorului”, au adăugat ei.

Sadykova a spus mai târziu că soţul ei a fost operat, dar el se afla într-o „stare gravă”. Ea a îndemnat oameni la rugăciuni „pentru ca el să supravieţuiască” şi l-a acuzat pe preşedintele Tokaev că a ordonat asasinarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici