Video Cronologia tragediilor aviatice din ultimii doi ani - 1103 persoane au decedat şi doar 15 au supravieţuit. Iulie 2014, cea mai nefastă lună pentru aviaţia internaţională - VIDEO

Dispariţia zborului MS804 de pe ruta Paris - Cairo, din data de 19 mai, este cel mai recent incident aviatic dintr-o listă lungă de astfel de evenimente tragice.

Urmărește
8799 afișări

În timp ce investigaţiile legate de dispariţia avionului opert de EgyptAir sunt în plină desfăşurare, ne uităm în trecutul recent al incidentelor aviatice, o amestecătură de condiţii meteorologice extreme, atacuri intenţionate şi, în unele cazuri, acţiuni ale piloţilor.

19 martie 2016 - Un avion operat al Emiratelor Arabe Unite s-a prăbuşit în timp ce încerca o manevră de aterizare în Rusia, incident soldat cu moartea tuturor celor 62 de pasageri aflaţi la bord. Avionul, un Boeing 737, ce zbura de la Dubai la Rostov-on-Don, a fost pus la pământ de vântul puternic şi vizibilitatea scăzută.

31 octombrie 2015 - Toţi cei 224 de pasageri aflaţi la bordul zborului Kogalymavia 9268, cunoscut şi ca Metrojet, au decedat după ce o bombă a explodat în interiorul aeronavei, după ce a decolat din Egipt, cu direcţia Sankt Petersburg, bucăţi din avion aterizând în Peninsula Sinai. Organizaţia Stat Islamic a revendicat atacul.

24 martie 2015 - Zborul 9525 Germanwings s-a prăbuşit în Alpii Francezi după ce a decolat din Barcelona, Spania, cu direcţia Dusseldorf, Germania. Toţi cei 150 de pasageri au decedat, iar investigaţia de la acea vreme a descoperit că unul dintre piloţi, Andreas Lubitz, a prăbuşit aeronava în mod intenţionat, după ce s-a închis în cabina piloţilor. Ulterior s-a descoperit că Lubitz suferea de depresie de mai mult timp.

4 februarie 2015 - Zborul 235 operat de TransAsia Airways s-a prăbuşit într-un râu în capitala Taiwanului, Taipei, la scurt timp după decolare, 43 dintre cei 58 de oameni ce se aflau la bordul ATR 72-600 murind. Din investigaţie desfăşurată în acel moment a reieşit că pilotul a apăsat din greşeală bunonul de oprire al motorului după ce celălat motor a cedat.

28 decembrie 2014 - Zborul 8501, operat de AirAsia s-a prăbuşit în timp ce zbura deasupra oraşului indonezian Surabaya, în timp ce se îndrepta spre Singapore, aterizând în Marea Java. Toţi cei 162 de pasageri au murit.

24 iulie 2014 - Zborul 5017, aparţinând Air Algerie, s-a prăbuşit în Mali, după ce a decolat din Burkina Faso cu direcţia Algeria. La mai puţin de oră de zbor, aeronava a dispărut de pe radar după ce şi-a schimbat direcţia de zbor din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Pasagerii, 116 la număr, au decedat.

23 iulie 2014 - Nici zborul GE 222, operat de TransAsia Airways nu a avut o soartă mai bună. Aeronava s-a prăbuşit din cauza ploilor masive, în timp ce încerca să aterizeze pe aeroportul Magong din Insulele Penghu, pilotul cerând o a doua aprobare de aterizare inainte de incident. 48 de oameni au murit atunci.

17 iulie 2014 - Zborul 17, Malaysia Airlines, ce se afla pe ruta Amsterdam - Malaezia, a fost lovit deasupra zonei Donetsk din Ucraina, o zonă controlată de separatiştii pro-ruşi. Oficiali ai Statelor Unite au declarat că zborul MH17 a fst doborât de o rachetă, în timp ce investigatori olandezi au afirmat că aeronava a fost lovită de o rachetă a rebelilor din zona ucrainiană. Toţi cei 298 de pasageri au decedat.

8 martie 2014 - Zborul 370, aparţinând Malaysia Airlines, a dispărut de pe radar după ce a decolat din Kuala Lumpur cu direcţia Beijing. După 10 luni de căutări, pe 29 ianuarie 2015, guvrnul malaezian a declarat pierderea MH370 ca fiind un accident şi toţi pasagerii au fost declaraţi în mod oficial decedaţi. Ce s-a întâmplat cu acel zbor rămâne unul dintre cele mai mari mistere aviatice din istorie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici