- Home
- Externe
- (30.04.2020, 09:32)
- Ioana Scholler
Cum ar putea preveni pandemia de Covid-19 peste 11.000 de decese premature în Europa
- Îmbunătăţirea calităţii aerului în Europa, datorită măsurilor de carantină pentru a combate pandemia de Covid-19, a dus la sporirea beneficiilor pentru sănătatea locuitorilor
- Acestea sunt echivalente cu evitarea a 11.300 de decese premature, potrivit unui studiu publicat joi, scrie France24
- „Este ca şi cum toată lumea din Europa a renunţat la fumat timp de o lună”, a spus unul dintre autorii studiului
Urmărește
1072 afișări
Sursa foto: Profimedia
Cercetătorii au extrapolat posibilul impact al bolilor cauzate sau agravate de poluarea aerului, care a fost redus considerabil pe măsură ce sute de milioane de oameni au rămas în propriile locuinţe în ultima lună.
„Este ca şi cum toată lumea din Europa a renunţat la fumat timp de o lună”, a spus Lauri Myllyvirta, analist principal la Centrul pentru Cercetare în Energie şi Aer Curat (CREA), situat în Helsinki, echipa care a coordonat studiul, potrivit France24.
„Analiza noastră scoate în evidenţă beneficiile imense pentru sănătatea publicului şi a calităţii vieţii care ar putea fi atinse dacă reducem rapid folosirea combustibililor fosili într-un mod sustenabil şi susţinut”, a mai adăugat analistul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Războiul din Ucraina, ziua 1066. Explozii la Kiev în timpul unui raid aerian / Incendiu la o rafinărie de petrol din regiunea Ryazan din Rusia
-
Djokovic, accidentat, s-a retras din semifinala de la Australian Open. Zverev, în finală
-
Trump ordonă desecretizarea documentelor despre asasinatele care i-au vizat pe Kennedy şi Martin Luther King
Beneficiile din Germania, Marea Britanie şi Italia au depăşit echivalentul a peste 1.500 de decese premature în fiecare ţară.
Cetăţeanul european obişnuit a fost expus la niveluri de dioxid de azot (NO2) cu 37% mai reduse faţă de cele anticipate, în ultima lună, a declarat CREA. Substanţa este produsă cel mai mult în urma transportului public.
Expunerea la substanţe chimice produse de transport şi industria cărbunelui a fost cu 12% mai mică decât nivelurile normale, potrivit studiului, care a acoperit 21 de ţări europene.
Scăderea poluării va avea ca rezultat şi 1.3 milioane de zile de absenţă în minus de la locul de muncă şi 6.000 de cazuri de astm mai puţine la copii, mai spune CREA.
În acelaşi timp, cercetătorii subliniază că expunerea îndelungată la aerul poluat înainte de pandemie ar fi putut cauza sau accentua afecţiuni medicale precum diabet, boli pulmonare sau cardiace, dar şi cancer - toate aceste afecţiuni crescând riscul mortalităţii la pacienţii infectaţi cu Covid-19.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe www.zf.ro: Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Citește pe www.zf.ro: Unul dintre cele mai vechi business-uri din lume. În România, companiile se bat să câştige loc
Citește și: Tone de găinaţ, folosite pentru a obliga oamenii să respecte distanţarea socială. Unde va fi aplicată măsura
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Pentru companiile austriece, Ungaria a devenit un vis urât. Strabag a intrat în colimatorul guvernului maghiar prin greşelile făcute la construcţia autostrăzii M30, care leagă Miskolc şi Košice. Tronsonul trebuie demolat în totalitate şi consolidat
Cu ultimii bani şi-a cumpărat o mină abandonată care nu părea să aibă niciun viitor. Acum are o avere colosală de 200 de milioane de dolari
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cutremur în lumea televiziunii din România! Prezentatoarea-vedetă a postului a demisionat! Declarații în premieră! A fost vreme de 11 ani printre cele mai apreciate figuri din trustul Antena
CANCAN.RO
Noua regulă pentru românii care nu locuiesc la ADRESA din buletin. Ce e obligatoriu să faci din ianuarie 2025 și de ce acte ai nevoie
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe