- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum au strâns "Clarvăzătorii" romi din clanul Marks 40 de milioane de dolari, înşelându-i pe americani
Zece membri ai clanului de etnie romă Marks, care s-au mutat în SUA în anii '80 şi au devenit faimoşi "clarvăzători", au fost arestaţi, în frunte cu Nancy Marks, figura cea mai pregnantă a grupării, pentru înşelăciuni de 40 milioane de dolari.
Cum au strâns "Clarvăzătorii" romi din clanul Marks 40 de milioane de dolari, înşelându-i pe americani (Imagine: Ocrav Ganea/Mediafax Foto)
Nancy Marks (42 de ani) şi membrii familiei sale atrăgeau turişti naivi care erau pregătiţi să plătească oricât pentru a-şi afla viitorul, relatează New York Daily News.
Femeia este rudă cu răposatul lider al grupării, Jimmy Marks, şi avea sediul într-o clădire din New York, promiţându-le clienţilor săi "intuiţii clarvăzătoare".
De fapt, victimele erau păcălite să dea sume mari de bani şi bunuri materiale, în schimbul unor simple rugăciuni pentru îndepărtarea blestemelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
LIVE UPDATE. Alegeri în SUA. Americanii își votează astăzi noul Președinte. Kamala Harris și Donald Trump duc o luptă strânsă pentru Casa Albă și Congres
-
Netanyahu plănuieşte să-i concedieze şi pe şefii IDF şi Shin Bet - surse
-
Noul ministru al Apărării din Israel are origini româneşti. Cine este Israel Katz
-
Protestatarii încep să se adune la Ierusalim şi Tel Aviv după ce Gallant a fost demis
Agenţii federali americani i-au arestat pe Nancy Marks şi pe alţi nouă membri ai familiei sale din New York şi Florida, pentru infracţiuni ce duc la pedepse de 20 de ani de închisoare, inclusiv conspiraţie, fraudă informatică, fraudă bancară şi spălare de bani.
Unul dintre vecinii femeii a spus că aceasta profita mai ales de turiştii neştiutori, cărora le citea viitorul în palmă contra unor sume de bani. "Habar nu am cum rezultă 40 de milioane de dolari din asta", a mai spus vecinul lui Marks.
Membrii clanului de origine română au de înfruntat peste 60 de capete de acuzare, fiecare dintre ele ducând la o pedeapsă maximă de 20 de ani de închisoare, potrivit The Miami Herald.
Gruparea Marks a devenit faimoasă în 1986, când poliţia a derulat percheziţii în casa lui Jimmy Marks şi a tatălui său, Grover, căutând bunuri furate. Ei au găsit 1,6 milioane de dolari, bani gheaţă şi bijuterii în valoare de 160.000 de dolari, despre care romii au spus că aparţineau unor familii de români care le-au dat bunurile preţioase în grijă, pentru că nu aveau încredere în bănci.
Instanţa a decis ulterior că percheziţiile au fost organizate ilegal, moment din care s-a născut un război legal intens. Jimmy Marks, un dealer de maşini la mâna a doua şi un personaj interesant, cunoscut pentru numeroasele sale pălării, bijuterii şi cravate, afirma atunci că a blestemat tot oraşul Spokane, în care locuia. El ajungea deseori la conflicte cu oficialii din consiliul local al localităţii, iar bătăliile sale legale au devenit subiectul unui documentar PBS numit "Ţiganul american".
În 1997, autorităţile din Spokane au plătit familiei Marks 1,43 milioane de dolari, pentru a închide dosarul amiabil. Jimmy Marks a murit zece ani mai târziu, suferind un infarct în timp ce se afla la dentist.
Citeşte şi: Facebook test - Piaţa Unirii din Bucureşti. Ce credeţi că scrie pe acest chioşc?
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO