- Home
- Externe
- (16.12.2021, 15:38)
- Mihaela Azimeoara
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Cum îşi finanţează armata din Myanmar regimul opresiv? Răspunsul ar putea fi ascuns adânc în pământ
Pe măsură ce milioane de oameni curajoşi din Myanmar îşi riscă viaţa pentru a se opune forţelor militare şi în timp ce ţările occidentale impun sancţiuni economice menite să înlăture sursele principale de venit ale regimului, resursele naturale se dovedesc a fi salvarea generalilor, se arată într-un raport recent al globalwitness.
Urmărește
934 afișări
Cum îşi finanţează armata din Myanmar regimul opresiv? Răspunsul ar putea fi ascuns adânc în pământ
Pe măsură ce milioane de oameni curajoşi din Myanmar îşi riscă viaţa pentru a se opune forţelor militare şi în timp ce ţările occidentale impun sancţiuni economice menite să înlăture sursele principale de venit ale regimului, resursele naturale se dovedesc a fi salvarea generalilor, se arată într-un raport recent al globalwitness.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Trăiești în Democrație, ai putere absolută. Se numește VOT!
-
„Părintele fondator al AI” crede că tehnologia ar putea duce la dispariţia oamenilor în 10 ani
-
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”
-
SUA dă Ucrainei un nou pachet de ajutor militar de 1,25 miliarde de dolari
Încă din 2015 au fost urmărite legăturile dintre exploatarea resurselor naturale, conflictele armate şi controlul militar. Ceea ce este mai puţin cunoscut privind modul în care armata profită de pe urma acestora, este exploatarea minelor de pietre preţioase, asemenea rubinelor sau jadului.
Deşi oficial, de peste un an nu se mai face nici o exploatare, iar minele sunt închise, în realitate, zeci de mii de oameni au fost autorizaţi să reia activităţile cu bijuterii. Acest lucru se petrece în special în regiunea Mogok, din centrul ţării, care concentrează 90% din extracţia de pietre preţioase din ţară. Zona a fost astfel supranumită şi „valea rubinelor”. Aici armata primeşte mită de la zeci de mii de localnici care extrag pietrele preţioase din aceleaşi situri care au fost scoase din funcţiune anterior de MEHL şi filialele sale.
Realitatea este că, la fel ca industria jadului, comerţul cu pietre preţioase din Myanmar este o industrie militară coruptă, condusă de principalul general al ţării, Min Aung Hlaing şi de grupurile armate. Veniturile din acest comerţ profitabil au permis armatei din Myanmar să consolideze puterea şi resursele financiare, incluzându-se aici lovitura de stat din februarie 2021.
Raportul indică câţiva bijutieri importanţi, între care Pragnell, o firmă britanică, Van Cleef & Arpels, o subsidiară a Swiss Richemont, şi Bulgari, deţinută de grupul francez LVMH care ar fi suspectate că ar continua să se aprovizioneze cu rubine de pe piaţa birmaneză şi astfel că finanţează dictatura, chiar dacă, din nou, oficial, nu mai există piaţă din moment ce minele ar trebui să fie închise.
Citește pe alephnews.ro: Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
BREAKING! Încă o dramă pentru familia celor trei români morți pe E85! Din păcate, este vorba despre tatăl bărbatului
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 08:59
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1039. Bloomberg: Oficialii americani cred că Ucraina ar putea fi forţată să se retragă din regiunea Kursk în primăvară / SUA trimite noi ajutoare militare Ucrainei / Trupele nord-coreene au suferit peste 1.000 de pierderi în regiunea Kursk în ultima săptămână
-
astăzi, 08:51
Croaţia îşi alege duminică noul preşedinte. Ce şanse are „Trump al Croaţiei”