Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), solicitarea a venit din partea ofiţerului de legătura francez, pentru protejarea comunităţilor aflate în pericol, situate la aproximativ 200 km distanţă faţă de baza de operaţii.
Pentru limitarea şi stingerea flăcărilor care se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 140 de hectare, salvatorii români intervin cu patru autospeciale de stingere, o autocisternă şi două autospeciale de primă intervenţie şi comandă.
Totodată, pentru asigurarea alimentării cu apă a autospecialelor, de la sursele existente în zonă, s-a realizat un dispozitiv de intervenţie terestră, cu o lungime de peste un kilometru.
De asemenea, pentru eficientizarea misiunii de răspuns, au fost alocate şase avioane de stingere tip Canadair, un avion de stingere tip DASH şi elicoptere cu sisteme bambi bucket pentru efectuarea recunoaşterilor aeriene şi acoperirea optimă a suprafeţelor afectate.
Conform prognozelor, riscul apariţiei incendiilor de pădure în zonă este în continuare unul ridicat.
Sub supravegherea şi coordonarea domnului Commandant Jérôme Jallet, şeful sectorului de ardere controlată, specializat în tehnica „feux tactiques”, pompierii români au participat la misiunea de ardere controlată, pentru limitarea propagării incendiului spre zona locuită. Ulterior, pompierii români au fost angrenaţi în misiunea de supraveghere a eventualelor scântei care pot provoca alte incendii pe versantul opus.