- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (19.05.2024, 14:45)
- Petru Mazilu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Decizia finală privind extrădarea lui Julian Assange în SUA ar putea fi luată luni
- Decizia finală privind extrădarea lui Julian Assange în SUA ar putea fi luată luni la Înalta Curte din Londra.
- Instanţa britanică va analiza angajamentele luate de autorităţile americane privitoare la tratamentul pe care fondatorul WikiLeaks îl va primi în SUA.
Urmărește
506 afișări
Decizia finală privind extrădarea lui Julian Assange în SUA ar putea fi luată luni
Un tribunal britanic ar putea decide luni dacă fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, poate fi extrădat în Statele Unite ale Americii, potrivit Reuters. Decizia este importantă deoarece reprezintă punctul culminant al unei lupte legale de circa 13 ani.
Doi judecători de la Înalta Curte din Londra vor hotărî dacă pot fi acceptate asigurările americane. Autorităţile din SUA au promis că Assange, în vârstă de 52 de ani, nu se va confrunta cu pedeapsa cu moartea şi se va putea baza pe dreptul la libertatea de exprimare conform Primului Amendament, în cazul unui proces american de spionaj.
ULTIMELE ȘTIRI
-
ICC emite mandat de arestare pe numele lui Netanyahu și Gallant
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Dacă englezii vor decide în favoarea americanilor, Julian Assange ar putea fi trimis în SUA în 24 de ore de la pronunţarea deciziei. Totuşi, experţii susţin că orice se poate întâmpla şi că judecătorii britanici ar putea decide să nu-l extrădeze sau să solicite noi proceduri.
WikiLeaks a publicat sute de mii de documente militare americane clasificate cu privire la războaiele Washingtonului din Afganistan şi Irak. A fost considerată cea mai mare breşă de securitate din istoria militară a SUA.
Autorităţile americane vor să-l judece pe Assange, născut în Australia, pentru 18 acuzaţii, aproape toate conform legii de spionaj, spunând că acţiunile sale legate de WikiLeaks au afectat securitatea naţională şi au pus în pericol viaţa agenţilor.
Assange a fost arestat pentru prima dată în Marea Britanie în 2010, în baza unui mandat suedez pentru acuzaţii de infracţiuni sexuale. Ulterior, s-a renunţat la acele acuzaţii. De atunci, el a mai fost în arest la domiciliu şi apoi s-a refugiat timp de şapte ani în ambasada Ecuadorului din Londra. Din 2019, el este închis la închisoarea de maximă securitate Belmarsh, aşteptând decizia privind extrădarea sa.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Unul din trei oameni suferă de „ura față de mișcare”. Fenomenul poartă numele de misokinezie
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Preotul care a lăsat-o pe Sabrina Carpenter să filmeze scene provocatoare în Biserică a fost eliberat
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce imagini! Apariția decoltată şi transparentă a celei mai frumoase jurnaliste sportive din lume
PROSPORT.RO
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe