Declaraţiile Kremlinului privind posibila candidatură a Kamalei Harris la alegerile din SUA

  • Kremlinul a observat declaraţiile „neprietenoase” ale vicepreşedintei americane Kamala Harris, dar nu a specificat la ce comentarii se referă.
  • Harris a fost o susţinătoare fermă al Ucrainei şi a criticat public acţiunile Rusiei în Ucraina, descriindu-le drept „atrocităţi oribile” şi „barbare.”
  • Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a declarat că Moscova nu a înregistrat contribuţii pozitive sau negative ale lui Harris în relaţiile bilaterale, subliniind doar natura retoricii sale.
Urmărește
2674 afișări
Imaginea articolului Declaraţiile Kremlinului privind posibila candidatură a Kamalei Harris la alegerile din SUA

Declaraţiile Kremlinului privind candidatura Kamalei Harris la alegerile din SUA

Kremlinul a reacţionat la posibila candidatură a vicepreşedintei americane Kamala Harris la alegerile prezidenţiale din SUA, remarcând retorica „neprietenoasă” pe care aceasta a folosit-o împotriva Rusiei, conform NDTV. Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat anterior că Moscova l-ar prefera pe Joe Biden faţă de Donald Trump, descriindu-l pe Biden ca fiind „mai previzibil.”
 
Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, a declarat că Moscova a observat declaraţiile „neprietenoase” ale lui Harris, dar nu a specificat exact la ce comentarii se referea. Harris, la fel ca Biden, a fost un susţinător ferm al Ucrainei de la începutul ofensivei militare ruse din februarie 2022.
 
Mai devreme în acest an, Harris a comentat despre moartea liderului opoziţiei Alexei Navalnîi în închisoare, descriind-o drept „un semn suplimentar al brutalităţii lui Putin.” De asemenea, ea a denumit acţiunile Rusiei în Ucraina drept „atrocităţi oribile”, „îngrozitoare”, „barbare” şi „neomeneşti.”
 
Peskov a adăugat că Moscova nu poate evalua candidatura lui Harris din perspectiva relaţiilor bilaterale, deoarece până acum nu a observat contribuţia acesteia la aceste relaţii. În afară de declaraţiile „neprietenoase”, Peskov a menţionat că nu au fost înregistrate acţiuni ale lui Harris care să afecteze pozitiv sau negativ relaţiile bilaterale.
 
Biden a declarat duminică că o sprijină pe Harris pentru a-l înlocui în alegerile prezidenţiale, după ce a anunţat că se retrage din cursă cu mai puţin de patru luni înainte de vot.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici