În cadrul unui forum la Seul, Marc Knapper a spus că SUA manifestă „speranţă, dar şi realism” în aşteptările privind summitul planificat între Donald Trump şi Kim Jong-Un.
„Nu au fost impuse sancţiuni de dragul sancţiunilor. Obiectivul acestei campanii de presiune este şi va fi mereu convingerea Coreei de Nord să se angajeze într-un dialog semnificativ privind un viitor diferit pentru ei şi populaţia lor. În această privinţă, salutăm recentele evoluţii care au potenţialul de a rezolva problema nucleară. Dar vreau să fiu foarte clar. Nu s-a produs o schimbare în politica noastră. Suntem dispuşi să discutăm cu nord-coreenii, dar scopul principal asupra căruia ne vom concentra este denuclearizarea completă, verificabilă şi ireversibilă a Peninsulei Coreene. Este un lucru necesar şi care nu poate fi negociat”, a spus Knapper.
Diplomatul american a avertizat în privinţa aşteptărilor ridicate din partea liderului nord-coreean Kim Jong-Un.
„Sperăm că aceste summituri vor genera progresul pe care nu am reuşit să-l obţinem în ultimii 20-25 de ani. Suntem încrezători, dar suntem şi realişti. În ultimii 20-25 de ani, am văzut multe eşecuri din partea Coreei de Nord privind respectarea termenilor înţelegerii”, a mai spus ambasadorul american în Coreea de Sud.
Coreea de Sud şi Coreea de Nord au convenit să organizeze un summit în data de 27 aprilie, în regiunea demilitarizată Panmunjom. Pe agenda discuţiilor se vor afla îmbunătăţirea legăturilor bilaterale şi atenuarea tensiunilor militare.
Liderul nord-coreean Kim Jong-Un ar trebui să aibă o întrevedere şi cu preşedintele american Donald Trump, în luna mai. Regimul de la Phenian şi-a exprimat disponibilitatea de a purta discuţii despre denuclearizare, „în cazul în care va fi garantată siguranţa regimului şi dacă ameninţările militare împotriva Coreei de Nord vor fi eliminate”.