Directoarea Serviciului Secret al SUA a demisionat după scandalul tentativei de asasinat a lui Donald Trump

Directorul Serviciului Secret al SUA, Kimberly Cheatle, şi-a prezentat demisia pe fondul examinării deficienţelor de securitate legate de recenta tentativă de asasinare a fostului preşedinte Donald Trump, au declarat surse pentru CNN.

Urmărește
974 afișări
Imaginea articolului Directoarea Serviciului Secret al SUA a demisionat după scandalul tentativei de asasinat a lui Donald Trump

Directoarea Serviciului Secret al SUA a demisionat după scandalul tentativei de asasinat a lui Donald Trump

Demisia lui Cheatle a venit la o zi după ce aceasta a fost criticată de membrii unei comisii a Camerei Reprezentanţilor în cadrul unei audieri privind acţiunile Serviciului Secret care au precedat mitingul lui Trump din 13 iulie din Butler Township.

În timpul declaraţiilor sale de luni, directoarea Serviciului Secret al SUA a afirmat că nu va ceda presiunilor bipartizate de a demisiona din funcţie, considerând că ea este „cea mai potrivită persoană” pentru a se afla în funcţie în acest moment, scriu CNBC şi Sky News.

Au existat apeluri bipartizane în Congres pentru demisia sa şi o presiune din partea legislatorilor republicani pentru punerea sa sub acuzare. Parlamentarii au fost deosebit de indignaţi după ce aceasta a depus mărturie publică luni în faţa Comisiei de supraveghere a Camerei Reprezentanţilor, unde nu a dorit să răspundă la multe dintre întrebările comisiei.

În timpul apariţiei sale în Comisia de supraveghere a Camerei, Cheatle a recunoscut că au existat probleme „semnificative” şi „colosale” cu securitatea la miting.

Într-un interviu acordat CNN săptămâna trecută, Cheatle a declarat că agenţia a fost „singura responsabilă” pentru conceperea şi punerea în aplicare a securităţii la locul mitingului din Pennsylvania, unde atacatorul acum decedat a tras asupra lui Trump de pe un acoperiş nesecurizat, la doar câteva sute de metri de scena mitingului.

Potrivit CNBC, marţi, Cheatle şi-a anunţat demisia din funcţie într-o scrisoare către personalul Serviciului Secret: „În lumina evenimentelor recente, am luat decizia dificilă de a demisiona din funcţia de director”.

„Misiunea solemnă a Secret Service este de a proteja liderii naţiunii noastre şi infrastructura financiară. Pe 13 iulie, nu ne-am îndeplinit această misiune”, a scris Cheatle.

După tentativa de asasinat a lui Donald Trump, Serviciul Secret şi forţele de ordine din Pennsylvania, care au contribuit la eforturile de securitate ale mitingului din 13 iulie, au fost uneori în dezacord în ceea ce priveşte relatările lor despre ceea ce s-a întâmplat şi cine a fost responsabil pentru deficienţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici