Discuţii între Rusia şi Statele Unite pe tema stabilităţii strategice

  • Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a discutat cu secretarul Apărării din SUA, Lloyd Austin, pe tema stabilităţii strategice.
  • Ministerul rus al Apărării: Discuţiile au vizat „stabilitatea strategică" şi „probleme referitoare la securitatea mondială şi regională".
Urmărește
747 afișări
Imaginea articolului Discuţii între Rusia şi Statele Unite pe tema stabilităţii strategice

Discuţii între Rusia şi Statele Unite pe tema stabilităţii strategice

Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a discutat, miercuri, prin telefon, cu secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, pe tema stabilităţii strategice şi problemelor internaţionale, anunţă Administraţia de la Moscova.

„Părţile au discutat despre rezultatele consultărilor bilaterale pe tema stabilităţii strategice şi despre probleme referitoare la securitatea mondială şi regională", a transmis Ministerul Apărării de la Moscova, citat de agenţia Tass.

Oficiali de rang înalt din Statele Unite şi Rusia au iniţiat, la sfârşitul lunii iulie, negocieri pe tema stabilităţii nucleare strategice, în contextul noului mandat oferit de preşedinţii Joseph Biden şi Vladimir Putin la summitul desfăşurat în iunie în oraşul elveţian Geneva. Prima sesiune de negocieri s-a derulat la Reprezentanţa SUA de la sediul Naţiunilor Unite din Geneva. Delegaţia Statelor Unite a fost condusă de Wendy Sherman, adjunct al secretarului de Stat american, iar cea rusă, de Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.

Preşedintele SUA, Joseph Biden, şi omologul său din Rusia, Vladimir Putin, ale căror ţări deţin 90% din arsenalul nuclear mondial, au convenit să lanseze un dialog bilateral privind stabilitatea strategică, în scopul creării „bazei pentru viitoare măsuri de control al armamentului şi de reducere a riscurilor".

„Negocierile trebuie să ducă la reduceri reale şi substanţiale ale armamentului nuclear. Orice altceva mai puţin ar fi un eşec iresponsabil", a afirmat Daniel Hogsta, reprezentantul Campaniei Internaţionale pentru Abolirea Armelor Nucleare, o organizaţie distinsă cu Premiul Nobel.

Statele Unite şi Rusia au aprobat în ianuarie prelungirea cu cinci ani a Noului Tratat pentru Reducerea Armamentului Strategic (Noul START), în contextul în care acordul urma să expire.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici