Donald Trump se laudă că a reuşit evitarea unui război cu regimul din Coreea de Nord

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, şi-a asumat marţi meritul pentru evitarea unui război cu regimul din Coreea de Nord, argumentând că "Asia este entuziasmată", dar denunţând criticile Partidului Democrat din SUA, căruia îi atribuie "ştiri false".

Urmărește
1030 afișări
Imaginea articolului Donald Trump se laudă că a reuşit evitarea unui război cu regimul din Coreea de Nord

Donald Trump se laudă că a reuşit evitarea unui război cu regimul din Coreea de Nord

"Avem multe conversaţii bune cu Coreea de Nord, lucrurile merg bine! Între timp, nu au mai fost lansate rachete şi nu au mai avut loc teste nucleare de opt luni. Întreaga Asie este entuziasmată. Doar partidul din opoziţie, care include ştirile false, are nemulţumiri. Dacă nu eram eu, acum am fi în război cu Coreea de Nord!", a afirmat Donald Trump marţi prin Twitter.

Donald Trump şi Kim Jong-Un, liderul Coreei de Nord, au anunţat, cu ocazia întrevederii istorice din Singapore, angajamentul denuclearizării Peninsulei Coreea, Washingtonul semnalând intenţia oferirii unor garanţii de securitate Phenianului. Până de curând, cele două părţi se ameninţau reciproc cu distrugerea. "Preşedintele Trump s-a angajat să ofere garanţii de securitate Coreei de Nord, iar liderul nord-coreean Kim Jong-Un a reiterat angajamentul ferm de a realiza denuclearizarea Peninsulei Coreea", se arată în comunicatul comun difuzat după întrevedere.

Însă analişti politici au avertizat că summitul a produs doar rezultate simbolice, nimic concret. "Nu este clar dacă vor urma noi negocieri în sensul atingerii obiectivului denuclearizării", a declarat Anthony Ruggiero, expert la Fundaţia pentru Apărarea Democraţiei, cu sediul în Washington. "Rezultatul pare a fi o reeditare a momentului în care negocierile au rămas acum peste zece ani, fără a fi un pas major înainte", a subliniat el.

Declaraţia comună nu conţine nicio referire la sancţiunile internaţionale impuse Coreei de Nord, nici la un viitor tratat de pace după războiul intercoreean din 1950-1953. China a exprimat speranţa că Statele Unite şi Coreea de Nord vor stabili modalităţile denuclearizării Peninsulei Coreea. "Trebuie să fie stabilit un mecanism de pace pentru Peninsula Coreea, trebuie anulate rezonabilele preocupări de securitate", a declarat un reprezentant al Administraţiei de la Beijing, Wang Yi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici