Donald Tusk a felicitat-o pe Maia Sandu pentru câştigarea alegerilor din Republica Moldova

  • Donald Tusk a felicitat-o pe Maia Sandu pentru câştigarea alegerilor din Republica Moldova.
  • Dezvăluirea a fost făcută, pe Facebook, de noul preşedinte al Moldovei. Sandu a mai spus că va lucra cu fostul şef al Consiliului European la realizarea unei liste de priorităţi pentru ţara de peste Prut.
1800 afișări
Imaginea articolului Donald Tusk a felicitat-o pe Maia Sandu pentru câştigarea alegerilor din Republica Moldova

Donald Tusk a felicitat-o pe Maia Sandu pentru câştigarea alegerilor din Republica Moldova

Preşedintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, a povestit pe Facebook faptul că a avut o discuţie cu Donald Tusk. Fostul şef al Consiliului European a felicitat-o pe Sandu pentru victoria din alegeri şi a asigurat-o de sprijinul Partidului Popular European.

De asemenea, cei doi lideri politici au convenit să realizeze o listă de priorităţi pentru Republica Moldova care vor fi susţinute de partenerii europeni.

„Domnul Tusk m-a felicitat pentru victorie şi pentru alegerea cetăţenilor moldoveni - alegerea unui parcurs democratic, anti-corupţie şi prosper pentru Republica Moldova. Domnul Tusk m-a asigurat de sprijinul Partidului Popular European şi în continuare. Am convenit că vom elabora o listă de necesităţi concrete şi urgente pentru ţara noastră, aşa încât să putem obţine ajutor cât mai rapid. I-am mulţumit domnului Tusk în numele meu şi în numele cetăţenilor moldoveni pentru sprijinul ferm de-a lungul timpului, pentru solidaritatea şi prietenia PPE şi a partenerilor europeni”, a scris Maia Sandu pe Facebook.

Candidatul pro-european Maia Sandu a câştigat detaşat alegerile din Republica Moldova. Ea a avut 57,75% dintre voturi şi s-a situat la peste 15 procente în faţa socialistului Igor Dodon.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici