Două avioane militare aparţinând SUA şi Rusiei au fost aproape de o coliziune, în aprilie

Un avion de vânătoare rus de tip SU-27 a trecut extrem de aproape de o aeronavă de recunoaştere americană, deasupra Oceanului Pacific, incidentul având loc la sfârşitul lunii aprilie, dar fiind anunţat miercuri, relatează Washington Times, în ediţia online.

13755 afișări
Imaginea articolului Două avioane militare aparţinând SUA şi Rusiei au fost aproape de o coliziune, în aprilie

Două avioane militare aparţinând SUA şi Rusiei au fost aproape de o coliziune, în aprilie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un avion de recunoaştere de tip RC-135, aparţinând Forţelor Aeriene americane, zbura, pe 23 aprilie, deasupra Oceanului Pacific, la 100 de kilometri de coastele Rusiei şi la nord de Japonia.

Un avion de vânătoare rus de tip Su-27 a urmărit aparatul american, iar la un moment dat l-a şicanat, în încercarea de a enerva echipajul, susţin surse americane.

Incidentul a fost înregistrat de echipajul aeronavei americane.

Colonelul Steven Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat că avionul RC-135U se afla într-o misiune de rutină, în spaţiul aerian internaţional, în momentul în care a fost interceptat.

"Avionul SU-27 s-a apropiat de aparatul RC-135U şi a trecut prin faţa aeronavei americane, la doar circa 30 de metri", a explicat Warren. "Am transmis preocupările noastre armatei ruse", a subliniat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici