Emmanuel Macron îi cere lui Vladimir Putin clarificări despre "tentativa de asasinat" care l-a vizat pe Aleksei Navalnîi

  • Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat luni cu omologul său rus, Vladimir Putin
  • Emmanuel Macron a cerut explicaţii despre "tentativa de asasinat" care l-a vizat pe disidentul Aleksei Navalnîi
  • Macron: "Este necesară o clarificare din partea Rusiei, în cadrul unei anchete credibile şi transparente"
1488 afișări
Imaginea articolului Emmanuel Macron îi cere lui Vladimir Putin clarificări despre "tentativa de asasinat" care l-a vizat pe Aleksei Navalnîi

Sursă foto: Profimedia

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a discutat, luni, cu omologul său din Rusia, Vladimir Putin, căruia i-a cerut clarificări despre "tentativa de asasinat" care l-a vizat pe disidentul Aleksei Navalnîi.

"Trebuie să se facă lumină, fără întârziere, privind tentativa de asasinat. Este necesară o clarificare din partea Rusiei, în cadrul unei anchete credibile şi transparente", i-a spus Emmanuel Macron lui Vladimir Putin, conform cotidianului Le Figaro.

"Franţa împărtăşeşte, pe baza propriilor analize, concluziile mai multor parteneri europeni privind otrăvirea cu substanţa neurotoxică Noviciok", a precizat Emmanuel Macron.

Aleksei Navalnîi, un critic al preşedintelui rus Vladimir Putin, s-a simţit extrem de rău după ce a băut un ceai într-un aeroport din Rusia, pe 20 august.

Germania a stabilit că disidentul rus a fost atacat cu o substanţă neurotoxică din gama Noviciok.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici