- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Epidemia de COVID din Coreea de Nord ar putea avea un impact „devastator" asupra drepturilor omului
Măsurile luate în Coreea de Nord pentru a combate primul focar de COVID ar putea avea consecinţe „devastatoare" pentru drepturile omului în această ţară, a declarat marţi un purtător de cuvânt al ONU.
Epidemia de COVID din Coreea de Nord ar putea avea un impact „devastator" asupra drepturilor omului
Noile restricţii ar putea avea consecinţe dezastruoase în ceea ce priveşte satisfacerea nevoilor de bază ale oamenilor, inclusiv obţinerea de hrană suficientă, a declarat Liz Throssell în cadrul unei şedinţe de informare, adăugând că orice măsură luată împotriva pandemiei ar trebui să fie proporţională şi necesară.
Ţara izolată a confirmat săptămâna trecută primul său focar recunoscut de COVID-19, alimentând îngrijorările privind o criză majoră din cauza lipsei de vaccinuri şi de infrastructură medicală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Noile măsuri de combatere a răspândirii, care includ izolarea oamenilor şi restricţii suplimentare privind călătoriile, ar putea deschide uşa către o mai mare represiune politică şi civilă, a declarat Throssell, confrom Reuters.
„În absenţa oricărei campanii de vaccinare, răspândirea anunţată a pandemiei ar putea avea un impact devastator asupra situaţiei drepturilor omului din ţară", a spus ea.
Copiii, mamele care alăptează, persoanele în vârstă, persoanele fără adăpost şi cele care trăiesc în zonele rurale şi de frontieră mai izolate sunt deosebit de vulnerabile, a spus ea.
„Cei aflaţi în detenţie sunt, de asemenea, deosebit de expuşi la riscul de infectare din cauza concentraţiilor mari de persoane în spaţii închise şi a accesului limitat la igienă şi asistenţă medicală. Malnutriţia era deja răspândită în locurile de detenţie înainte de apariţia COVID-19", a spus ea.
Comandamentul de stat pentru prevenirea epidemiilor de urgenţă din Coreea de Nord a raportat încă 269.510 persoane cu febră, ajungând la un total de 1,48 milioane de persoane, în timp ce bilanţul morţilor a crescut cu şase persoane, ajungând la 56 de morţi începând de luni seară, potrivit KCNA. Aceasta nu a precizat câte persoane au fost testate pozitiv pentru COVID-19.
Ţara nu a început vaccinările în masă şi are o capacitate limitată de testare, ceea ce ridică alte îngrijorări.
Biroul ONU pentru drepturile omului a îndemnat Coreea de Nord să discute cu Naţiunile Unite despre deschiderea canalelor pentru sprijin umanitar, inclusiv medicamente şi vaccinuri, a declarat Throssell.
De asemenea, biroul a îndemnat Coreea de Nord să permită lucrătorilor Naţiunilor Unite să intre în ţară pentru a sprijini lupta împotriva pandemiei.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36