Erdogan spune că Turcia se consideră parte a Europei: ”Acest lucru nu înseamnă că ne vom pleca în faţa atacurilor evidente la adresa ţării şi naţiunii noastre”

  • Erdogan a declarat că ţara sa se consideră o parte inseparabilă a Europei.
  • Activităţile de foraj ale Turciei în estul Mediteranei au amplificat tensiunile cu UE.
  • Erdogan a mai declarat că UE ar trebui să-şi respecte promisiunile cu privire la problema migranţilor.
2504 afișări
Imaginea articolului Erdogan spune că Turcia se consideră parte a Europei: ”Acest lucru nu înseamnă că ne vom pleca în faţa atacurilor evidente la adresa ţării şi naţiunii noastre”

Profimedia

Preşedintele turc Tayyip Erdogan a declarat că ţara sa, candidată oficial pentru aderarea la Uniunea Europeană, se consideră o parte inseparabilă a Europei, dar nu va ceda atacurilor şi dublului standard, notează Reuters.
 
"Ne vedem ca pe o parte inseparabilă a Europei. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că ne vom pleca în faţa atacurilor evidente la adresa ţării şi naţiunii noastre, a nedreptăţilor voalate şi al dublului standard", a spus Erdogan, duminică, într-un discurs adresat membrilor partidului său.
 
Activităţile de foraj ale Turciei într-o parte disputată din estul Mediteranei au amplificat tensiunile cu UE, Turcia fiind blocată într-o dispută cu Grecia şi Cipru cu privire la întinderea platformelor continentale şi a resurselor de hidrocarburi.
 
Şeful politicii externe a UE, Josep Borrell, a declarat luna aceasta că retorica Turciei asupra Ciprului agravează tensiunile cu UE şi Ankara ar trebuit să înţeleagă că acest comportament duce la o ”separarea” de bloc.
 
UE va discuta despre Turcia şi activitatea ei de explorare a gazelor naturale în apele contestate din estul Mediteranei la următorul summit din decembrie, a declarat, joi, cancelarul german Angela Merkel.
 
"Nu credem că avem probleme cu ţările sau instituţiile care nu pot fi rezolvate prin politică, dialog şi negocieri", a spus Erdogan.
 
De asemenea, Erdogan a declarat că UE ar trebui să-şi respecte promisiunile cu privire la problema migranţilor şi să facă din Turcia un membru cu drepturi depline al blocului. El se referea la un acord din 2016 prin care Ankara a restricţionat intrarea migranţilor în Europa în schimbul ajutorului financiar şi al călătoriilor fără vize în regiunea Schengen.
 
Turcia a prelungit recent lucrările de inspecţie seismică efectuate de nava sa Oruc Reis într-o parte disputată din estul Mediteranei până pe 29 noiembrie, potrivit unei notificări navale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici