Eroare „fundamentală de securitate" în atentatul asupra lui Trump

O analiză realizată de Sky News a dezvăluit o „eroare fundamentală de securitate" care a permis atacatorului să se apropie suficient de Donald Trump pentru a-l împuşca în timpul mitingului din Butler, Pennsylvania.

Urmărește
698 afișări
Imaginea articolului Eroare „fundamentală de securitate" în atentatul asupra lui Trump

Eroare „fundamentală de securitate" în atentatul asupra lui Trump

Conform analizei, un copac mare a obstrucţionat vederea între atacator şi una dintre unităţile de protecţie armate.

Deşi erau două unităţi poziţionate pe depozitele din spatele lui Trump, doar una avea vizibilitate clară asupra atacatorului.

Experţii în securitate familiarizaţi cu cerinţele de menţinere a politicienilor în siguranţă au declarat că a avut loc „o eroare fundamentală de securitate" care a permis atacatorului să se apropie suficient de mult pentru a ataca.

Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani, a deschis focul de pe acoperişul unui depozit aflat la aproximativ 135 de metri de fostul preşedinte. Trump a fost rănit la ureche, declarând ulterior că „numai Dumnezeu a împiedicat inimaginabilul să se întâmple".

Un spectator de 50 de ani, Corey Comperatore, a fost ucis, iar alţi doi au fost grav răniţi.

Experţi în securitate, printre care Steve Nottingham, fost comandant SWAT, au criticat eşecul în cercetarea prealabilă şi monitorizarea în timp real a potenţialelor puncte de atac. Jim Cavanaugh, agent pensionat ATF, s-a declarat uimit că atacatorul a reuşit să ocupe o poziţie înaltă în raza de acţiune a puştii.

Un martor ocular a declarat pentru BBC că a văzut un bărbat înarmat târându-se pe acoperiş şi a încercat să alerteze securitatea, fără succes aparent.

Locotenent-colonelul George Bivens al poliţiei de stat din Pennsylvania a apărat echipa de securitate, subliniind dificultatea de a asigura un spaţiu public deschis împotriva unui „atacator foarte determinat".

Serviciul Secret a negat acuzaţiile conform cărora ar fi respins cereri de sporire a securităţii, afirmând că, de fapt, au adăugat resurse şi tehnologii suplimentare.

Agentul special FBI Kevin Rojek a declarat că forţele de ordine nu au ştiut de prezenţa atacatorului pe acoperiş până când acesta nu a început să tragă, exprimându-şi surprinderea faţă de numărul de focuri trase.

Experţi precum Evy Poumpouras, fost agent Secret Service, şi Jillian Snider, fost ofiţer de poliţie din New York, au subliniat provocările inerente în securizarea unor astfel de evenimente, menţionând imposibilitatea de a elimina complet orice ameninţare potenţială.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici