- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Erupţie solară spectaculoasă, urmată de o furtună geomagnetică, miercuri. Vezi în ce fel va afecta Pământul - VIDEO
O erupţie solară neobişnuită, localizată de un observator spaţial al NASA, ar putea perturba miercuri activitatea sateliţilor, sistemelor de comunicaţii şi a reţelelor electrice terestre.
Erupţie solară spectaculoasă, urmată de o furtună geomagnetică, miercuri. Vezi în ce fel va afecta Pământul (Imagine: NASA)
Serviciul naţional de meteorologie american NWS a avertizat că din 2006 nu a mai fost observată o erupţie solară cu o astfel de magnitudine.
"La 7 iunie a avut loc o erupţie solară de forţă medie (M-2), cu o ejecţie coronală de masă spectaculoasă la nivel vizual", a precizat observatorul de dinamică solară al Agenţiei spaţiale americane.
"Norul de particule s-a ridicat rapid, apoi a revenit la suprafaţă, părând să acopere o zonă care reprezintă aproape jumătate din suprafaţa solară", a adăugat Observatorul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
Deoarece erupţia nu a fost îndreptată direct către Pământ, efectele acesteia ar trebui să rămână "relativ slabe", conform NASA.
Centrul de prognoză spaţială al NWS a descris erupţia ca fiind "spectaculoasă" şi "susceptibilă să provoace o furtună geomagnetică minoră până la moderată, în data de 8 iunie, începând cu ora 18.00 GMT" (21.00, ora României).
Furtuna "conţine o cantitate importantă de protoni cu energie ridicată (peste 100 MeV), situaţie care nu a mai avut loc după decembrie 2006", adaugă NASA.
Furtuna geomagnetică ar putea provoca perturbări în reţelele electrice şi în funcţionarea sateliţilor, în special a celor din sistemul GPS, şi ar putea determina modificarea rutelor avioanelor de linie deasupra regiunilor polare.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO
CANCAN.RO
GANDUL.RO