- Home
- Externe
- BUCUREŞTI, (30.12.2014, 14:35)
- Valentin Vidu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Europa, afectată de ninsori, rafale puternice de vânt şi un val de frig - FOTO
Drumuri au fost închise, sute de persoane, inclusiv copii, au fost blocate în zăpadă în maşini şi trenuri în Europa, afectată puternic de ninsori şi rafale de vânt, care au împins un feribot pe ţărm într-un port din Muntenegru, iar în Franţa s-au înregistrat primele decese provocate de frig.
Urmărește
572 afișări
Europa, afectată de ninsori, rafale puternice de vânt şi un val de frig (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Ninsori şi rafale puternice de vânt au provocat haos în nordul BULGARIEI, unde au fost închise drumuri, iar traficul este perturbat, potrivit site-ului Novinite.com. Agenţia pentru Infrastructură Rutieră (API) a avertizat că - din cauza "situaţiei meteorologice complicate" - drumurile de categoria a treia din nord-vestul Bulgariei au fost închise, iar locuiorii au fost îndemnaţi să nu pelce la drum dacă nu este necesar, în regiunile Pleven, Vraţa, Montana, Vidin şi Loveci. De asemenea, API a interzis traficul pentru camioane de peste 12 tone.
ULTIMELE ȘTIRI
-
„Oricine intră în parlament, intră în Rusia”, afirmă președintele Georgiei, Salome Zourabichvili
-
În Schengen, dar cu controale la graniţă. Surse bulgare: controalele la frontierele terestre vor rămâne în vigoare timp de cel puţin şase luni după aderare. Excepţie pentru graniţa Bulgaria-Grecia
-
Vin banii europeni. Cum pot companiile să obţină finanţare de peste 1 milion de euro şi ce condiţii trebuie să bifeze
-
„Gladiator II” sub lupa istoricilor: Ficţiune spectaculoasă sau adevăr denaturat?
Primarul din Loveci, Mincio Kazandzhiev a declarat stare de urgenţă în zonă din cauza rafalelor de vânt, ninsorii şi nămeţilor.
Situaţia revenea uşor la normal marţi dimineaţa, după ce autorităţile locale şi firme au intervenit în noaptea de luni spre marţi pentru deszăpezirea drumurilor şi remorcarea vehiculelor blcate. Meteorologii au anunţat un nou val de frig, cu temperaturi de până la -20 de grade Celsius noaptea, în anumite regiuni.
Zăpada a acoperit regiunea BALCANILOR DE VEST, iar temperaturile au coborât sub pragul de îngheţ, potrivit B92, meteorologii anunţând aceleaşi condiţii în următoarele zile. În Munţii Bjelasnica din BOSNIA-HERŢEGOVINA a fost înregistrată cea mai scăzută temperatură, de -18 grade Celsius. La Sarajevo, în Ajunul Anului Nou sunt preconizate -20 de grade Celsius. Ninsori şi un val de frig afecta CROAŢIA şi Makarska Riviera, pe coasta Adriaticii, unde rafalele de vânt au atins între 90 şi, izolat, 160 de kilometri pe oră.
Şase tineri din Makarska erau blocaţi în zona Vosac din Munţii Biokovo de duminică, iar o echipă a salvamontului croat (CMRS) a pornit către ei luni dimineaţa.
Un feribot a fost împins luni dimineaţa pe ţărm de rafale puternice vânt, la Herceg Novi, un oraş din zona de coastă a MUNTENEGRULUI. Meteorologii muntenegreni au anunţat ninsori uşoare, local, mai ales în nordul ţării, şi izolat furtuni.
SLOVENIA se confruntă cu dificultăţi din cauza rafalelor de vânt, potrivit postului sârbesc.
În REPUBLICA MOLDOVA, zeci de maşini au rămas blocate pe drumuri din cauza viscolului de luni. Aproximativ 200 de persoane au fost evacuate din vehiculele blocate, iar 170 de autoturisme au fost deszăpezite în noaptea de luni spre marţi, potrivit IPN. Cea mai dificilă situaţie s-a înregistrat pe drumuri din raioanele Ştefan Vodă, Taraclia, Leova şi Cahul. Pe drumul Comrat-Visneovca, din maşinile blocate au fost evacuaţi 32 de oameni, iar pe segmentul Chişinău-Cimislia-Vulcăneşti-Giurgiuleşti salvatorii au deblocat 54 de autoturisme în care se aflau 178 de persoane, inclusiv 18 copii.
Salvatori lucrau la deblocarea maşinilor în apropiere de Svetlîi, în GĂGĂUZIA, unde erau înzăpezite 20 de autoturisme.
Din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, 26 de localităţi din 11 raioane nu aveau curent electric.
Şoferii au fost sfătuiţi să evite drumurile lungi şi să se echipeze corespunzător - nisip, lopată, pătură, ceai fierbinte şi bateria telefonului încărcată.
În sudul ţării stratul de zăpadă atinge 2,5 metri, iar unele drumuri sunt blocate, a anunţat Ministerul Transporturilor, precizând într-un comunicat că este vorba despre sectoarele de drum M3 Chişinău-Cimislia-Vulcăneşti-Giurgiuleşti, de la kilometrul 158 la kilometrul 161 (sectorul Ciumai-Burlăceni) şi de la kilometrul 127 la kilometrul 137 (sectorul Svetloie-Balabani). De asemenea, circulaţia era întreruptă pe drumul R37 Cedîr-Lunga-Comrat între kilometri 51 şi 54 (satul Visnevca), drumul R38 Vulcăneşti-Cahul-Taraclia de la kilometrul 67 şi până la kilometrul 69 şi 72-75 şi pe drumul R52 R30 Tudora-Palanca şi la frontiera cu Ucraina între kilometrii 0 şi 6.
Ministerul anunţă intervenţii în vederea asigurării accesului către localităţile Baurci-Moldoveni (Cahul), satele Samalia, Tolica, Bobicica, Acui-Dimitrova şi Craciun (Cantemir), satele Cotovscoie, Dezghingea, Chioselia Rusă, Chiriet-Lunga, Avdorma (Comrat), satele Volontir, Copceac, Semionovca, Marianca de Jos şi Brezoaia (Ştefan Vodă), satele Cairaclia, Mirnoie (Taraclia) şi satele Ialpug, Constangalia (Cimislia).
Drumarii au distribuit în noaptea de luni spre marţi, pe drumuri naţionale şi locale, circa 1.500 de tone de material antiderapant. La deszăpezirea drumurilor au lucrat 391 de lucrători rutieri şi 300 de unităţi de autospeciale.
În cazul unor dificultăţi, cetăţenii sunt îndemnaţi să apeleze la numărul verde 022748961 pus la dispoziţie de Administraţia de Stat a Drumurilor, se mai arată în comunicatul ministerului, iar drumurile din nordul şi centrul ţării sunt practicabile.
În DANEMARCA, duminică şi luni a nins în întreaga ţară, iar stratul de zăpadă atinge între doi şi şase centimetri, potrivit site-ului TheLocal.dk, care-i îndeamnă pe danezi să iasă afară să se bucure de "peisajul ca de poveste", precizând că zăpada a început să se topească marţi, din cauza creşterii temperaturii. Luni dimineaţa au fost -10 grade Celsius, iar cea mai scăzută temperatură s-a înregistrat la Roskilde, -25 de grade Celsius, cea mai scăzută din ţară în ultimii doi ani.
Autorităţile rutiere au anunţat că frigul şi ninsoarea au provocat probleme minore de trafic, iar meteorologii au anunţat maxime de 5-7 grade în Ajunul Anului Nou şi un cer senin.
În GERMANIA, peste 500 de pasageri au rămas blocaţi timp de mai multe ore, luni după-amiaza, la bordul unui tren ICE, în Saxonia-Anhalt, provocând întârzieri în întreaga regiune, potrivit site-ului TheLocal.de. Trenul, care circula pe ruta Stuttgart-Berlin, s-a oprit pe şine şi a staţionat timp de patru ore, în timp ce echipajul a lucrat la soluţionarea problemei. Pasagerii nu au putut părăsi vagoanele, deoarece trenul a rămas blocat în câmp. Către ora locală 20.00 (21,00, ora României), garnitura a sosit la Stendal, de unde pasagerii au luat alte trenuri către Berlin.
Deutsche Bahn (DB) a anunţat marţi că problema a fost cauzată de o defecţiune la sistemul de frânare. Staţionarea a provocat întârzieri în întreaga regiune, dar mai ales pe ruta Berlin-Hanovra. DB a afirmat speră ca situaţia să revină la normal marţi seara, către ora locală 20.30 (21.30, ora României). Însă pasagerii au putut să ajungă la timp la legături, iar altfel pot solicita compensaţii de până la 50% din valoarea biletului.
Valul de frig care s-a abătut în ultimele zile asupra FRANŢEI a provocat cel puţin cinci morţi începând de sâmbătă, persoane fără adăpost victime ale hipotermiei sau care au decedat într-un incendiu declanşat în timp ce încercau să se încălzească, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP.
Două persoane fără adăpost au murit marţi dimineaţă în incendiul declanşat într-o clădire din regiunea pariziană unde se refugiaseră din cauza frigului şi unde cel mai probabil încercaseră să aprindă focul, a anunţat o sursă din cadrul poliţiei. Un bărbat fără adăpost a murit duminică seara într-un cartier din Paris, în mod evident din cauza frigului, au anunţat marţi autorităţile din Paris. Cu o zi înainte, un bărbat fără adăpost în vârstă de 29 de ani a fost găsit imobil într-un spaţiu tehnic al liceului din Doaui (nord) unde se refugiase. Tânărul a decedat câteva ore mai târziu la spital.
O altă persoană fără adăpost, un belgian în vârstă de 46 de ani, a fost găsită decedată duminică în cortul său din Mandelieu-la-Napoule, în apropiere de Nisa (sud-est), "un deces cauzat de frigul combinat cu alcoolemia", potrivit prefecturii locale.
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Cheltuielile pentru încoronare regelui Charles au fost dezvăluite. Cât plătește Marea Britanie pentru monarhie
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ce a primit o clientă, după ce a comandat piept de pui în restaurantul lui Dani Oțil: „M-am îmbolnăvit pe loc”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe