Exerciţii NATO la graniţa cu Rusia. La manevrele din Georgia sunt prezenţi şi militari români

- Militari SUA participă la un exerciţiu NATO organizat în Georgia pe fondul tensiunilor cu Rusia - La Exerciţiul "Spirit Agil" participă 2.500 de militari din 15 ţări, inclusiv din România

Urmărește
3147 afișări
Imaginea articolului Exerciţii NATO la graniţa cu Rusia. La manevrele din Georgia sunt prezenţi şi militari români

Exerciţii NATO la graniţa cu Rusia. La manevrele din Georgia sunt prezenţi şi militari români

Militari americani şi georgieni au efectuat, miercuri, exerciţii comune în Georgia, în cadrul unor manevre militare la care participă trupe din numeroase state NATO, inclusiv din România, şi din naţiuni partenere, pe fondul tensiunilor cu Rusia.

Militari americani şi georgieni au simulat, miercuri, operaţiuni de asistenţă medicală în caz de conflict, în condiţii de ploaie, în zone situate la periferia oraşului Tbilisi, conform agenţiei Reuters.

Simulările au avut loc în cadrul Exerciţiului "Spirit Agil" ("Agile Spirit"), la care participă aproximativ 2.500 de militari din Georgia şi din 15 ţări partenere, în principal din cadrul NATO. Exerciţiile au început pe 26 iulie şi vor dura până pe 6 august, constând în simulări de asistenţă medicală, coordonarea deciziilor militare şi trageri cu muniţie reală.

La manevrele din Georgia sunt prezenţi militari din SUA, Canada, România, Germania, Polonia, ţările baltice, Italia, Turcia, Marea Britanie, Spania, Ucraina şi Azerbaidjan, potrivit Comandamentului Forţelor Aeriene americane pentru Europa şi Asia.

În paralel, în Ucraina au loc manevre militare, în regiunea Lviv, până pe 30 iulie.

Exerciţiile militare intervin în contextul tensiunilor dintre Alianţa Nord-Atlantică şi Rusia. Ucraina şi Georgia nu sunt membre NATO, iar Rusia se opune vehement eventualei admiteri a celor două ţări în Alianţa Nord-Atlantică.

Georgia a fost implicată într-un conflict militar cu Rusia în anul 2008, iar în regiunile separatiste proruse Abhazia şi Osetia de Sud sunt staţionaţi militari ruşi.

Relaţiile dintre Ucraina şi Rusia sunt, de asemenea, tensionate, după anexarea regiunii Crimeea, în 2014, şi în contextul conflictului separatist din regiunile ucrainene Doneţk şi Lugansk.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici