- Home
- Externe
- WASHINGTON, (19.04.2017, 20:52)
- Mihai Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Experţi militari: Statele Unite probabil au tehnologii cibernetice de sabotare a rachetelor din Coreea de Nord. Hackeri ai Pentagonului ar fi putut bloca testul efectuat recent de Kim Jong-Un
Statele Unite lansează atacuri cibernetice contra sistemelor balistice nord-coreene, afirmă actuali şi foşti oficiali militari citaţi de CNN, sugerând că hackeri ai Pentagonului ar fi putut bloca testul cu rachetă efectuat recent de regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un.
Urmărește
6100 afișări
Experţi militari: Statele Unite probabil au tehnologii de sabotare a rachetelor din Coreea de Nord. Hackeri ai Pentagonului ar fi putut bloca testul efectuat recent de Kim Jong-Un
Armata nord-coreeană a încercat duminică dimineaţă, fără succes, să lanseze o rachetă, dintr-un poligon situat pe coasta de est a ţării. Racheta a explodat la puţin timp după lansare. Pentagonul avea informaţii despre programarea testului balistic nord-coreean, astfel că lansarea rachetei şi eşecul testului nu au fost o surpriză, a afirmat un consilier al vicepreşedintelui Statelor Unite Mike Pence.
Situaţia a atras atenţia asupra informaţiilor potrivit cărora Pentagonul ar încerca să distrugă prin atacuri informatice arsenalul balistic nord-coreean. "Există probabilitatea foarte mare că Statele Unite - prin metode cibernetice - au avut succes în mai multe rânduri în întreruperea testelor cu rachete", a declarat, pentru BBC, fostul ministru britanic de Externe Malcolm Rifkind.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
"Este clar că există o politică a Statelor Unite de a dezvolta capacităţi cibernetice pentru dezactivarea rachetelor balistice inamice", confirmă Greg Austin, expert la Centrul australian pentru Securitate Cibernetică.
Majoritatea rachetelor au o funcţie de autodistrugere, care poate fi activată. Conform experţilor, transmiterea unui virus în reţeaua informatică a unui sistem balistic - de la distanţă (online) ori prin instalarea unui dispozitiv USB - poate programa distrugerea unei rachete imediat după lansare.
În trecut, serviciile secrete americane au fost acuzate de utilizarea unui virus informatic, Stuxnet, pentru atacarea sistemelor din complexul nuclear militar iranian de la Natanz.
Preşedintele SUA, Donald Trump, a moştenit un program secret, ordonat de predecesorul său, Barack Obama, de sabotare prin atacuri cibernetice a programului balistic nord-coreean, dar Washingtonul încă nu poate contracara toate ameninţările Phenianului, scria în martie cotidianul The New York Times.
În urmă cu trei ani, preşedintele Barack Obama a cerut Pentagonului să intensifice atacurile cibernetice şi electronice împotriva programului de rachete balistice al Coreei de Nord, în speranţa sabotării rampelor de lansare chiar în momentul deschiderii. Rezultatul a fost că numeroase rachete lansate de armata nord-coreeană au început să explodeze, să se abată de la traiectorii, să se dezintegreze după lansare sau să se prăbuşească în mare.
Susţinătorii acestor eforturi argumentează că atacurile punctuale au conferit o nouă dimensiune sistemelor de apărare antirachetă americane, întârziind cu câţiva ani capacitatea regimului stalinist de la Phenian de a ameninţa oraşele americane cu bombe nucleare lansate cu rachete intercontinentale. Însă alţi experţi au devenit din ce în ce mai sceptici în legătură cu noua abordare a Washingtonului, argumentând că erorile de fabricaţie, opozanţii infiltraţi şi incompetenţa pot fi factori care au condus la testele balistice eşuate.
Citeşte şi: Pentagonul analizează posibilitatea doborârii rachetelor testate de Coreea de Nord - surse
Citeşte şi: Mike Pence avertizează Coreea de Nord să nu pună la încercare determinarea preşedintelui Donald Trump
Citeşte şi: Mike Pence vicepreşedintele SUA, a avertizat Coreea de Nord: Vremea ”răbdării strategice” s-a încheiat
Citeşte şi: Coreea de Nord a încercat, fără succes, să efectueze un test balistic/ Oficial SUA: Pentagonul avea informaţii despre test
Citeşte şi: Coreea de Nord ameninţă Statele Unite cu atacuri
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Pentagonul analizează posibilitatea doborârii rachetelor testate de Coreea de Nord - surse
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36