„Nu putem spune că poloniul a fost sursa morţii lui Arafat, dar nici nu se poate exclude” , a declarat profesorul François Bochud, directorul Institutului de radiofizică aplicată.
Experţii au măsurat doze până la 20 de ori mai mari faţă de cele constatate în mod normal. „Aceasta implică neapărat intervenţia unei părţi terţe”, a declarat profesorul François Bochud, directorul Institutului de radiofizică aplicată, în cadrul unei conferinţă de presă.
„Rezultatele noastre susţin cu prudenţă ipoteza otrăvirii”, a mai spus profesorul Bochud.
„Nu putem spune că poloniul a fost sursa morţii” lui Arafat, a subliniat el. Dar „nici nu se poate exclude”, a adăugat profesorul elveţian, amintind că analizele sunt efectuate după aproape nouă ani de la decesul liderului palestinian.
Potrivit colegului său, profesorul Patrice Mangin, directorul Centrului Universitar Romand de Medicină Legală, dacă experţii ar avea la dispoziţie eşantioane biologice ale liderului palestinian prelevate imediat după moartea sa, pe 11 noiembrie 2004, într-un spital din regiunea pariziană, ei ar fi mai siguri în privinţa ipoteze otrăvirii, dar acestea nu mai există.