Financial Times: Prigojin a folosit două celebre bănci occidentale pentru a plăti trupele Wagner

JPMorgan Chase şi HSBC au procesat, fără să ştie, plăţi ale unor companii africane controlate de Yevgeny Prigojin, în timp ce armata privată a acestuia se extindea pe continent, scrie Ziarul Financiar, care citează FT.

Urmărește
1147 afișări
Imaginea articolului Financial Times: Prigojin a folosit două celebre bănci occidentale pentru a plăti trupele Wagner

Financial Times: Prigojin a folosit două celebre bănci occidentale pentru a plăti trupele Wagner

Documente obţinute de Center for Advanced Defense Studies (C4ADS), un think-tank american, au arătat că o companie sudaneză deţinută de Prigojin a cumpărat echipament industrial din China, plaţile fiind procesate de mari bănci vestice.

Astfel, Yevgeny Prigojin, care a murit anul trecut în urma prăbuşirii avionului său, a reuşit să creeze o reţea care a indus în eroare instituţiile financiare globale.

O factură din august 2017 a Meroe Gold, companie sudaneză folosită de Wagner, arată că a transmis o plată printr-o bancă locală folosind JPMorgan Chase drept intermediar, pentru beneficiarul din China.

Altă factură din aceeaşi an arată că Meroe Gold a transmis plata pentru nişte generatoare diesel şi parţile de schimb ale acestora în China, folosind Hang Seng Bank, parte a grupului HSBC.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici