- Home
- Externe
- (26.08.2020, 18:17)
- Emanuel Dumitru
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Firme fantomă din SUA au primit peste un miliard dolari ca ajutor pentru depăşirea crizei generate de pandemia de COVID-19
- Numărul subvenţiilor de 10.000 de dolari acordate de SUA pentru administrarea afacerilor mici a depăşit în multe locuri numărul solicitanţilor eligibili, potrivit Bloomberg.
- Au fost aprobate 1,3 miliarde de dolari în plăţi suspecte.
- FBI-ul, Serviciile Secrete şi alte agenţii cercetează diferite tipuri de escrocherii făcute în cadrul programului.
Urmărește
760 afișări
Firme fantomă din SUA au primit peste un miliard dolari ca ajutor pentru depăşirea crizei generate de pandemia de COVID-19
Un program federal menit să ajute întreprinderile mici afectate de pandemia de coronavirus se pare că a trimis mai mult de un miliard de dolari în locuri în care nu ar fi trebuit să ajungă, potrivit unei analize a datelor legate de administrarea afacerilor mici, realizate de Bloomberg Businessweek.
În unele părţi ale ţării Administrarea Afacerilor Mici (SBA) a aprobat mult mai multe subvenţii a câte 10.000 dolari decât numărul de firme eligibile, a constatat analiza. În zona Chicago, au fost aprobate 81.000 de subvenţii, chiar dacă existau doar 19.000 de beneficiari eligibili. Asta înseamnă că mai mult de 600 milioane dolari au ajuns la firme fantomă.
SBA a refuzat să comenteze discrepanţele, declarând că are „măsuri stricte de protecţie împotriva fraudei” şi că a fost presată să trimită banii rapid.
Bloomberg a identificat 52 de districte din întreaga ţară, unde numărul de subvenţii de 10.000 de dolari a depăşit numărul de întreprinderi mici eligibile, ceea ce înseamnă un total de 1,3 miliarde de dolari în plăţi suspecte. Districte din Georgia, Texas, Florida şi alte state au făcut, de asemenea, mai mult plăţi decât numărul de companii eligibile.
Cum acţionau impostorii
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Programul de subvenţii a inspirat mai multe tipuri de escrocherii, a spus inspectorul general al SBA, Hannibal „Mike” Ware. Într-o variantă, infractorii au recrutat diferite persoane oferindu-se să le ajute să obţină o subvenţie guvernamentală de 10.000 de dolari în schimbul unei taxe. Persoanele în cauză furnizau id-ul personal şi informaţii despre contul lor bancar, de multe ori fără a realiza că ceea ce fac este ilegal. Iar impostorii foloseau apoi informaţiile pentru a trimite o cerere falsă.
Ware a spus că au fost închise site-uri web şi centre de apel care au fost înfiinţate pentru a atrage persoane prin care să poată fi atrase subvenţiile. FBI-ul, Serviciile Secrete şi alte agenţii cercetează fraude în programele SBA, a spus Ware.
În unele cazuri, potrivit Ware, băncile au alertat SBA cu privire la suspiciuni de fraudă şi nu este clar dacă toate granturile dubioase aprobate, care au fost identificate de Bloomberg, au fost şi primite de solicitanţi.
Dar numărul de aprobări suspecte ar putea fi chiar mai mare decât estimările Bloomberg fiindcă nu sunt incluse potenţialele fraude legate de subvenţii între 1.000 şi 9.000 dolari, care reprezintă mai mult de jumătate din totalul subvenţiilor acordate în cadrul programului. Se referă doar la subvenţiile de 10.000 dolari care depăşesc numărul de afaceri eligibile într-un district. În întreaga ţară, aproximativ 57% din întreprinderile mici eligibile au primit subvenţii de 10.000 dolari.
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:45
FC Botoşani-FCSB 1-0, în meciul restanţă din etapa a 4-a a Superligii
-
ieri, 22:36